Volkswagen 2026’da yanmalı motor üretimini durduruyor

Ototeknikveri     05 Aralık 2018 07:33

Elektrikli otomobillerle ilgili heves ve kararlılığını hiç gizlemeyen Volkswagen, şimdi de 2026’da gelecek yeni nesil benzinli ve dizel motorlarının son olacağını, bu tarihten itibaren yanmalı motor üretmeyeceğini açıkladı.

Volkswagen 2026’da yanmalı motor üretimini durduruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen baş stratejisti Michael Jost, “Yanmalı motorları kademeli olarak en aza indirmeye çalışıyoruz ve sonunda tamamen bitireceğiz. Arkadaşlarımız yanmalı motorlu araçlara yönelik son platform üzerinde çalışıyorlar.” dedi.

 

Volkswagen’in elektrikli otomobil atağı başlamaya hazır ve ID konseptinin üretim modeli çıktığında firma bu konuda vites yükseltecek. ID Neo adını alması beklenen hatchback model, gelecek yıl üretim bandından inecek.

 

Volkswagen ID ailesini piyasaya sunduktan sonra bile geleneksel motorlu modeller azalarak da olsa sunulmaya devam edilecek. Michael Jost geçiş sürecinin piyasaya göre değişiklik göstereceğini belriterek, bazı gelişmekte olan ülkelerde yeterli şarj altyapısı bulunmadığı için 2050 yılında bile hala yollarda benzinli ve dizel motorlu eski araçlara rastlanabileceğini söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde Audi de elektrikli mobilite, otonom sürüş ve dijitalizasyona 15.8 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Firma bir dizi yeni çevre dostu otomobil geliştrmeyi ve 2025 yılı itibariyle yaklaşık 20 elektrikli model sunmayı hedefliyor. Bunların yarısı hibrit, diğer yarısı ise tam elektrikli modeller olacak.

 

Dev yatırıma karşın Audi elektrifikasyonda hala VW Grubu içindeki kardeş markalara bağımlı. Firma Porsche ile birlikte büyük elektrikli otomobillere yönelik PPE platformunu geliştiriyor. Giriş seviyesi E-Tron hatchback gibi daha küçük modeller ise Volkswagen’in MEB platformunu kullanacaklar.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo