Euro NCAP’te Jeep Wrangler’a Bir Yıldız, Fiat Panda Sıfır Çekti

Ototeknikveri     05 Aralık 2018 11:41

Yeni Jeep Wrangler çok güçlü ve dayanıklı bir araç gibi görünse de, göründüğü kadar güvenli değil. Euro NCAP testlerinde Wrangler sadece 1 yıldız alabildi. Fiat Panda ise en kötü sonuç olan sıfırla güvenlikte sınıfta kaldı.

Euro NCAP’te Jeep Wrangler’a Bir Yıldız, Fiat Panda Sıfır Çekti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Jeep Wrangler en çok Güvenlik Asistanı kategorisinde otomatik acil fren ve şerit desteği olmadığı için puan kaybetti. Euro NCAP genel sekreteri Michiel van Ratingen, Wrangler için “2018 yılında bu kadar yeni bir otomobilde otonom fren sistemi ve şerit desteği olmaması hayal kırıklığı yaratıyor.” dedi.

Yeni Jeep Wrangler ayrıca yetişkin yolcu, çocuk yolcu ve yaya koruma kategorilerinde de başarılı bulunmadı. Bu kategorilerde araç sırayla %50, %69 ve %49 not aldı.

 

Fiat Panda’ya sıfır

Fiat Panda Eorp NCAP’in son testlerinde güvenli bulunmadı. Araç evine sıfır yıldızla döndü ve bugüne kadar sadece 2017’de Punto’nun elde ettiği düzeyde büyük bir başarısızlığa erişti. Model, özellikle yetersiz baş, boyun ve göğüs koruması nedeniyle çocuk yolcu korumasında %16 gibi çok kötü bir sonuç aldı. Güvenlik yardımcısı kategorisinde %7 alan model, yetişkin yolcu kategorisinde özellikle arka yolcu göğüs koruması zayıf bulunarak %45, zarar görebilecek yol kullanıcılarında ise %47 aldı. Araçta Euro NCAP’in değerlendirme prosedüründe yer alan herhangi bir sürüş yardım sistemi sunulmuyor. Aracın emniyet kemeri hatırlatıcısı da standartlara uygun bulunmadı.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo