Volkswagen’in elektrikli plaj arabası Cenevre’de tanıtılabilir

Ototeknikveri     07 Aralık 2018 07:26

Volkswagen bir dizi yeni elektrikli araç tasarlıyor. Bunların bir kısmını ID, ID Buzz, ID Crozz ve ID Vizzion konseptleriyle görmüştük.

Volkswagen’in elektrikli plaj arabası Cenevre’de tanıtılabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bahsi geçen modeller elektrikli motorları dışında oldukça gelenekselken, Volkswagen’in elektrikli bir plaj arabası üzerinde de çalıştığı ortaya çıktı.

 

Haber henüz tam doğrulanmasa da, firmanın Meyers Manx’ın modern bir yorumunu hazırladığı düşünülüyor. Manx, hatırlanacağı üzere, Volkswagen Beetle’ı temel alıyordu.

 

Bilindiği gibi Volkswagen Beetle’ın üretiminin sonlandırılacağını açıkladı. Yeni plaj arabasının ise MEB platformunu kullanması bekleniyor. Arabanın üzeri tamamen açık olacak, bir denge çubuğu ve bağımsız bir ön camı bulunacak.

Plaj arabasının geliştirme süreci şu an Volkswagen’in Braunschweig’deki Ar-Ge merkezinde devam ediyor. Arabanın geliştirme sürecindeki üç retro esintili modelden birisi olduğu düşünülüyor. Diğer iki model ise ID Buzz ve Beetle’ın beş kapılı bir yorumu.

 

Eğer haberler doğruysa, plaj arabası 2019’da Cenevre Motor Show’da tanıtılacak. Model konsept olarak tanıtılacak ancak yönetim tarafından onaylanıp üretime geçirilmesi güçlü bir olasılılık. Elektrikli plaj arabasının ilginç bir girişim olacağına şüphe yok ancak Volkswagen’in aracı nasıl pazarlayacağı belirsiz. Model beklendiği ilgiyi görmezse ya da yeterince kullanım alanı bulamazsa geliştirme masraflarını çıkartamayabilir.

Volkswagen’in daha önce de hevesle tanıttığı ancak sonra ilgisizlikten yok olup giden ilginç konseptleri olmuşru. BlueSport konsepti bunlar arasında en bilinen örnek.

 

Volkswagen’in bir diğer plaj arabası konsepti de 2011 yılındaki Buggy Up’tı. Bu model up! Ve Meyers Manx’tan esinleniyordu.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo