Sürücüsüz taksi uygulaması Waymo One çıktı

Ototeknikveri     07 Aralık 2018 09:06

Otonom Chrysler Pacifica minivanlardan oluşan bir filo ile, “sürücüsüz” taksi uygulaması Waymo One mobil cihazlarda yerini almaya başladı. İlk etapta, araçlarda önlem olarak eğitimli bir sürücü bulunacak ancak bu sürücülere yolculara eşlik etmek dışında pek iş düşmeyecek.

Sürücüsüz taksi uygulaması Waymo One çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Waymo araştırma programına kayıtlı kişileri otonom taksilerle ilk yolculukları yapması için davet etti. Uygulama zaman içinde genişletilecek ve daha çok kişi tarafından kullanılabilecek.

 

Waymo tarafından eğitilen sürücüler, yolcularla birlikte araçta bulunarak araçlarda herhangi bir sorun olduğunda müdahale edebilecek.

 

Waymo One, Arizona eyaletindeki Phoenix şehri ve çevresindeki Chandler, Tempe, Mesa, Gilbert gibi banliyölerde kullanılmaya başlandı. Davet edilen test yolcuları uygulamaya haftanın 7 günü 24 saat erişerek Waymo’nun otonom araçlarından birisini çağırabiliyor.

 

Google’ın da bağlı bulunduğu Alphabet’in bir şirketi olan Waymo, yolculara gönderilen araçların her seferinde temiz olmasına özen gösterileceğinive araçlarda tecrübeli sürücüler bulunacağını belirtti. Uber gibi diğer uygulamalarda da olduğu gibi, Waymo One kullanıcıları gidecekleri mesafeye göre tahmini ücreti önceden öğrenebilecekler.

Yolculuk sırasında herhangi bir noktada yolcular uygulamadan ya da araç içi konsoldan Waymo desteğe bağlanabilecekler. Uygulama tamamen sürücüsüz hizmet vermeye başladığında bu özellik daha da önem kazanacak.

 

Test programı sayesinde uygulamada oluşabilecek aksaklıklar ya da eksiklerle ilgili veri toplanacak. Bazı test yolcuları şimdiden tamamen sürücüsüz yolculuğu da deneme şansı buldular.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo