Volkswagen karını artırmak için ürün gamını sadeleştirecek

Ototeknikveri     07 Aralık 2018 09:31

Volkswagen kar marjını daha önce planladığından daha hızlı yükseltmek istiyor. Firma şu anda %4 civarında olan kar marjını 2022 yılında, yani planladığından üç yıl daha önce, %6 artırmayı umuyor.

Volkswagen karını artırmak için ürün gamını sadeleştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen 2023 yılına kadar e-mobilite, dijitalizasyon, otonom sürüş teknolojileri ve mobilite servislerine 11 milyar euro yatırım yapacak. Bu paranın büyük kısmı elektrikli otomobillerin geliştirilmesine ayrılacak.

 

Şu anda bu planların firmanın çalışanlarını nasıl etkileyeceği net değil. Otomobil üreticisinin işten çıkarmalardan kaçınmaya çalışacağı öğrenildi.

 

Volkswagen ürün gamında ise büyük bir sadeleşmeye gidecek. Avrupa’da gelecek yıl motor ve şanzıman seçeneklerinin %25’inin satışı ve üretimi durdurulacak. Üretilen araçların %80’inde esnek MQB platformu kullanılarak maliyetler düşürülecek. Giriş seviyesi modellerde otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemi sunulmayacak. Bu arada Ford ile oraklığın ticari araçların ötesine taşınması için görüşmeler de devam ediyor.

 

İki otomotiv devi elektrikli ve otonom araçlar gibi alanlarda birlikte çalışabilir. Volkswagen ABD’de en az iki yeni SUV model ve orta vadede yeni elektrikli otomobiller çıkartmayı planlıyor ancak henüz üretim lokasyonuna karar verilmedi. Ford ile kurulacak ortaklık sayesinde Volkswagen’in ABD için yapacağı üretim Ford’un kapasitesinin altında kullandığı fabrikalarına kaydırılabilir.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo