İkinci nesil Nissan Juke gelecek yaz çıkıyor

Ototeknikveri     09 Aralık 2018 07:06

Nissan’ın yeni Juke modelini bu sonbaharda tanıtması bekleniyordu ancak tanıtım gelecek yıla ertelendi.

İkinci nesil Nissan Juke gelecek yaz çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019’un yaz aylarında tanıtılması beklenen popüler yarı kompakt crossover Renault – Nissan CMF-B platformunu kullanacak. Bu sayede modelde yeni güç aktarım mekanizmaları kullanılabilecek. Markanın üç yıl önce tanıtılan Gripz konseptindeki motoru kullanacak yeni bir hibrit versiyon da hazırladığı düşünülüyor.

 

Nissan başkan yardımcısı Shiro Nakamura firmasının emisyon stanadartlarına uyum sağlaması için elektrikli/hibrit versiyonların kaçınılmaz olduğunu düşünse de, yeni modelle birlikte benzinli ve dizel motorlar da sunulacak. Yeni Juke 1.5 litre dizel ve 1.0 litre benzinli motorla sunulabilir. 1.6 litre dört silindir 190 PS (187 bg / 140 kW) motor da planlar arasında.

 

Tasarım bakımından yeni Juke modern ve özgün kimliğini koruyacak. Markanın yeni ön kısım tasarımının Juke tarafından da benimsenmesi bekleniyor. Yüksekte konumlandırılan farlar gibi bazı stil özellikleri ise önceki nesilde olduğu gibi devam ettirilebilir.

 

Arka koltukta daha geniş alan sunacak daha uzun aks mesafesinin yanı sıra, 2020 Juke tepeden tırnağa yenilenen bir iç mekanla gelecek. Daha iyi kalite plastikler, gelişmiş multimedya sistemi, akıllı telefon bağlantısı ve zengin kişiselleştirme seçenekleri dikkat çeken yenilikler arasında olacak.

 

Nissan’ın gelecek yaz yeni Juke’u tanıtmadan önce modelin ön izlemesini sunan bir konsept hazırlaması bekleniyor. Böylece otomobille ilgili fikir edinmek için çok uzun beklememiz gerekmeyecek.

 

Yeni Juke, ilk nesilde olduğu gibi firmanın İngiltere’deki Sunderland fabrikasında üretilecek ve Avrupa piyasalarına buradan gönderilecek.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo