BMW’nin çığır açan platformu tüm motor tiplerini destekliyor

Ototeknikveri     11 Aralık 2018 07:10

BMW’nin Los Angeles Auto Show’daki yıldızı Vision iNext konseptiydi ancak, firmanın geliştirdiği, hem yanmalı motorlara hem de elektrikli otomobillere uyumlu yeni platform da en az bunun kadar ilginçti.

BMW’nin çığır açan platformu tüm motor tiplerini destekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli konseptin tanıtımında BMW başkan yardımcısı Stefan Juraschek yeni platformu da tanıttı. Bu mimariye sahip yanmalı motorlu, plug-in hibrit ve elektrikli otomobiller aynı üretim bandında üretilebilecek.

 

Yeni platform 2021’de çıkacak iNext’in üretim versiyonunda da kullanılacak. Platformun farklılığı esnekliğinde yatıyor. BMW elektrikli motor, şanzıman ve güç aktarım elektroniklerini tek ünite içinde barındırabilecek. Elektrikli otomobillerde bu ünite otomobilin arkasında bulunacak. Hibrit otomobillerde ise yanmalı motor ön kısımda yer alacak. Yanmalı motorlu araçlarda sadece pil ve elektrikli motor çıkartılarak yine aynı platform kullanılabilecek.

Bu esnek mimari sayesinde BMW önümüzdeki yıllarda sektör ne yöne ilerlerse ilerlesin mükemmel çözüme sahip olmuş olacak. Eğer içten yanmalı motorlar beklenenden daha uzun süre piyasada kalırsa BMW buna hazır olacak. Hibrit araçların popülerliği patlarsa BMW buna da cevap verebilecek. Elektrikli otomobiller beklenenden erken yaygınlaşırsa BMW yine hiç sıkıntı çekmeden talebi karşılayabilecek.

 

Güç aktarım mekanizmalarında esneklik bu platformun sunduğu tek avantaj değil. Platform iNext ile kullanıldığında 700 km menzil sunacak kadar büyük bir pil paketini destekleyebiliyor. Platform ayrıca 4. seviye ve 5. seviye otonom sistemlere de hazır durumda.

Son Güncelleme : 11 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo