Ford Avrupa’da C-Max ve Grand C-Max Minivan Modellerini Durduruyor

Ototeknikveri     11 Aralık 2018 11:20

Minivan segmenti hızla kan kaybederek yerini crossover ve SUV’lere bırakırken, daha katı hale gelen emisyon standartlarının da etkisiyle, Ford C-Max ve Grand C-Max modellerini durdurma kararı aldı.

Ford Avrupa’da C-Max ve Grand C-Max Minivan Modellerini Durduruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki kompakt MPV bugüne kadar Almanya’daki Saarlouis fabrikasında Focus ile birlikte üretiliyordu. Ford, modellerin üretimini durduracağını açıklayarak, bundan sonra crossover ve SUV’lere odaklanacağını belirtti.

 

Firmadan yapılan açıklamada, “İşyeri Konseyi ile C-Max ve Grand C-Max modellerinin Saarlouis’deki üretiminin durdurulması konusunda resmi görüşmelerimiz devam ediyor. Bu modellerin yasal standartlara uyması için gerekli maliyet giderek yükseldi. Üretimi müşterilerin talebine göre şekillendirirken, bu süreçte Saarlouis’deki iş gücü ile ilgili bazı değişiklikleri de görüşeceğiz.” denildi.

 

Saarlouis’de şu anda 6190 kişi çalışıyor ancak 1600 kişinin işi tehlikede. Ford fabrikadaki üç vardiyadan birisini kaldırmayı ve iş gücünü azaltmayı düşünüyor.

S-Max ve Galaxy modellerinin de yakında durdurulabileceği konuşuluyor. Romanya’da üretilen B-Max de şimdiden sonlandırıldı.

 

Öte yandan, minivan modellerini durduran Ford bunların bazılarının yerlerine yeni modeller getirecek. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde göreceğimiz bu yeni modeller daha çok crossover formunda olacak.

Son Güncelleme : 11 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo