AB karbondioksit emisyonu hedeflerini tartışıyor

Ototeknikveri     11 Aralık 2018 11:39

Avrupa Birliği ülkeleri son aylarda karbondioksit emisyonu hedefleri yüzünden bölündü. Bazı ülkeler karbondioksit emisyonlarının 2030’a kadar %30 düşürülmesi hedefinin konulmasını isterken, Hollanda ve Fransa gibi ülkeler bunun %35’e hatta %40’a çekilmesini istiyor.

AB karbondioksit emisyonu hedeflerini tartışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Parlamentosu bu hafta emisyon hedefi üzerinde uzlaşamazken, altı saat süren ancak sonuç vermeyen bir tartışma yaşandı. Başlangıçta plan 2030 yılı için karbondioksit emisyonlarını 2021’e kıyasla %30 azaltmak olarak belirlenmişti. Hollanda ve Fransa gibi bazı ülkeler hedefi %35’e yükseltmek istedi. Ardından bazı Avrupa Parlamentosu vekilleri hedefin %40’a çekilmesi için oylama yaptı. %40 önerisi daha önce otomotiv sektöründen çok olumsuz tepkiler almıştı.

 

Şu anda Hollanda ve İsveç dahil sekiz AB ülkesi emisyonların düşürülmesi için %40 hedefini koymak istiyor. Diğer AB üyelerinin de çoğunluğu hedefin %35 ya da üzerine çekilmesi için istekli görünüyor. Bu da otomotiv sektörü tarafından yine direnişle karşılanabilir.

 

Bir Avrupa Birliği yetkilisi, şu anda AB dönem başkanlığını elinde bulunduran Avusturya’nın hedefi yukarıya çekmek için Almanya’nın onayını beklediğini iddia etti.

 

Son karbondioksit emisyonu görüşmeleri, 2015 Paris İklim Anlaşması’ndan sonra en önemli adım olarak görülüyor. Avrupa Birliği’nin emisyonları azaltmaktaki temel amacı, global iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek.

Son Güncelleme : 11 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo