Volkswagen Türkiye'yi seçti

Ototeknikveri     11 Aralık 2018 11:53

Almanya’daki fabrikalarında elektrikli otomobiller üretmek için yer açmaya çalışan otomotiv devi Volkswagen'in, Bulgaristan ve Türkiye arasında seçimini yaptığı konuşuluyor.

Volkswagen Türkiye'yi seçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu Almanya'daki tesislerinde yeni elektrikli modellerini üretecek. Bu yeni otomobillerin üretilmesi için, var olan üretimin durdurulması ya da başka yere kaydırılması gerekiyor. Bunun için yeni bir lokasyon arayan firma, yeni fabrikasını Türkiye'de kurmayı planlıyor. Volkswagen'in değerlendirdiği bir diğer ülke ise Bulgaristan'dı. Yeni tesisin 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. İlk etapta üretilecek otomobiller, grup bünyesindeki Seat ve Skoda markalarına ait olacak. 

 

Almanya ile ilişkilerin normalleşmeye başlamasının ardından Alman yatırımcılar, Türkiye’de yeniden faaliyet arayışı içine girdiler. İlk olarak Siemens önderliğindeki bir konsorsiyum, yüksek hızlı tren hatlarının sayısını artıracak ve demir yollarını modernleştirecek 35 milyar dolarlık bir yatırım planı ile Türkiye'ye gelmişti. Şimdi ise Volkswagen yeni bir fabrika açmayı planlıyor. Firmanın Türkiye'yi seçmesinde ülkenin otomobil üretimindeki deneyimi etkili oldu.
 

2022 yılında üretime başlaması planlanan Volkswagen'in Türkiye fabrikası, ilk olarak Skoda Karoq ve Seat Ateca modellerinin üretimini yapacak. Bu iki model şu anda, firmanın Çek Cumhuriyeti’nin Kvasiny şehrindeki fabrikada üretiliyor. Bu modellerin üretimi ülkemize taşındığında, Almanya’daki fabrikada üretilen Passat modeli Çek Cumhuriyeti’ne gidecek. Emden ve Hannover fabrikalarında, Passat’tan boşalacak yeri ise elektrikli modeller alacak.


 
Volkswagen'in Türkiye'de üretmeyi planladığı bir başka araç ise Transporter. Ford ile işbirliğine gidebileceğini açıklayan Volkswagen'in, ticari modeli Transporter’in üretimi Ford’un Gölcük Otosan fabrikasına kaydıracağı geçtiğimiz haftalarda öğrenilmişti. Bu fabrikada üretilen bir diğer popüler araç ise, Ford’un ticari modeli Transit.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo