Toyota’nın yeni Prius için “farklı bir yaklaşım” bulması gerekiyor

Ototeknikveri     13 Aralık 2018 09:17

Toyota Prius piyasadaki en ünlü hibrit model denilebilir ancak benzin fiyatlarındaki düşüş ve müşterilerin crossover modellere kayması nedeniyle bir süredir satışları düşüyor.

Toyota’nın yeni Prius için “farklı bir yaklaşım” bulması gerekiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota satışlardaki bu düşüşü durdurmak istiyor, bunun için de 2019 Prius’ta yer vereceği dört çekişli sürüş sistemine güveniyor. Otomobilde ilave bir elektrikli motor 69 km/s hıza kadar arka tekerlekleri sürecek.

 

Firma yeni modele yüksek umutlar bağladı ve ABD’deki Prius satışlarının %25’ini kısa sürede dört çekişli versiyonun oluşturacağına inanıyor. Dört çekişli sürüş sistemi otomobili kar ve buzun hayatın olağan parçası olduğu soğuk iklimlerdeki müşteriler için de daha cazip kılabilir.

2014 yılında Toyota ABD’de yılda 200.000 adetten fazla Prius satıyordu. Geçen yıl bu rakam yarı yarıya düşerek 108.661 adet oldu. Toyota bu keskin düşüşün farkında ve yeni nesilde ciddi değişiklikler yapmayı düşünüyor. Toyota’dan Koichi Kaneko, firmasının yeni nesil Prius’u diğer modellerden nasıl farklılaştıracağını düşünmesi gerektiğini söylüyor. Kaneko, modelin tam elektrikli ya da yakıt hücreli bir araca dönüştürülemeyeceğini, bunun uygun fiyat avantajını ortadan kaldıracağına dikkat çekiyor.

Toyota’nın yeni nesil Prius için “farklı bir yaklaşım” bulması gerekiyor. Bu da modelin bir crossover araca dönüştürülmesi ya da Prius serisine bir crossover versiyon eklenmesiyle sonuçlanabilir. Böyle bir değişiklik akıllıca olacaktır. RAV4 Hybrid’in yakında Toyota’nın en çok satan hibrit modeli olacağı düşünülüyor, bu da dört çekişli araçlara olan talebi bir kez daha kanıtlıyor.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo