Daimler 2030’a kadar 23 milyar dolarlık pil alacak

Ototeknikveri     13 Aralık 2018 11:07

Daimler 2030 yılına kadar 23 milyar dolarlık pil alacağını, hibrit ve elektrikli otomobillerinin seri üretimine başlayacağını açıkladı.

Daimler 2030’a kadar 23 milyar dolarlık pil alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma hangi tedarikçilerle çalışacağını belirtmedi ancak SK Innovation, LG Chem ve CATL ile anlaşma imzaladığı biliniyor. Daimler’den yapılan açıklamada, global pil üretim ağının oluşturulması için 1.14 milyar dolar yatırım yapılacağı, üç kıtada sekiz yeni fabrika açılacağı da belirtildi.

 

Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, konuyla ilgili “Satın alacağımız piller ile firmamızın elektrikli otomobillere bağlı olan geleceğine yatırım yapacağız. 2022 yılına kadar Mercedes-Benz bünyesinde 130 elektrikli otomobil model ve versiyonu bulunacak. Ayrıca elektrikli minibüsler, otobüsler ve kamyonlar da üreteceğiz.” dedi.

 

Daimler’in ilk pil fabrikası Kamenz’de faaliyet gösteriyor, ikinci fabrika ise aynı bölgede 2019’da üretime başlayacak. Firma Stuttgart’ta iki fabrika daha açacak. Diğer fabrikalar ise Pekin (Çin), Bangkok (Tayland) ve Tuscaloosa (ABD) lokasyonlarında açılacak.

 

Mercedes 2022 itibariyle ürün gamındaki tüm modellerin en az bir elektrikli versiyonunu çıkartmayı hedefliyor. Bu Smart şehir otomobillerinden büyük SUV’lere kadar tüm modeller için geçerli olacak. Toplamda 130 model ve versiyon, yarı hibrit 48 volt EQ Boost, plug-in hibrit ve pil paketli ya da yakıt hücreli tam elektrikli sistemlerle gelecek.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo