2019 Harrier sayesinde ilk kez bir Tata otomobil satın almak isteyebilirsiniz

Ototeknikveri     13 Aralık 2018 11:07

Hintli endüstri devi Tata Motors, Jaguar Land Rover’ı on yıldan uzun süre önce satın almış olsa da, tecrübeli İngiliz markaya büyük özgürlük tanıyordu. JLR, Tata bünyesinde iyi bir başarı elde etti ve daha da büyüdü. Şimdi Tata bundan faydalanmak istiyor.

2019 Harrier sayesinde ilk kez bir Tata otomobil satın almak isteyebilirsiniz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover Discovery Sport ile aynı D8 platformunu kullanan yeni Tata Harrier SUV, dünyanın ilgisini çekmeye hazır görünüyor. Oldukça geniş bir kabine sahip model (2020’de 7 koltuklu bir versiyonu da çıkacak), Tata marka bir otomobil için sıra dışı kaliteye ve performansa sahip. Otomobilin biniş kalitesi bozuk Hindistan yolları için bile mükemmel olarak tanımlanıyor. Bu modelde Discovery Sport’un arka süspansiyonunun bulunmadığı da düşünülürse, sonuç oldukça başarılı. Maliyeti düşürmek için Tata bağımsız olmayan torsiyon çubuklu süspansiyon sistemine yer vermiş.

 

İlk etapta yeni model tek motor ve şanzıman kombinasyonuyla gelecek. Bunlar 2.0 litre MultiJet2 turbo dizel motor ve Jeep Compass’ta da bulunan altı vitesli manuel şanzıman olacak.

Motor 140 PS güç çıkışı ve 350 Nm tork üretiyor. Performans yeterli ve başarılı bulunurken, otomobili deneyen ve yorumlayan gazeteciler motorun biraz gürültülü olduğunu belirtiyor. Vites geçişlerinin Jeep’ten daha başarılı olduğu söylenirken, eski usül hidrolik direksiyon da övülüyor.

 

Off-road performansına gelince, Harrier Terrain Response sistemiyle sunuluyor ancak dört çekişli sürüş sistem içermiyor. Tata şimdilik maliyet nedeniyle dört çekişli bir versiyon çıkartmayı da düşünmüyor. Otomatik şanzıman seçeneğiyse 2019’un ortasından itibaren gelecek. Yeni SUV Hindistan’da gelecek yıl piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo