Volkswagen'in Türkiye yatırımı Skoda'ya mı emanet?

Ototeknikveri     13 Aralık 2018 11:08

Volkswagen'in Türkiye'de açacağı yeni fabrikayla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor.

Volkswagen'in Türkiye yatırımı Skoda'ya mı emanet?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu'nun Türkiye'ye yatırım planıyla ilgili bilgiler merakla bekleniyor. Almanya'daki fabrikalarında yeni elektrikli modellerinin üretimi için yer açmak isteyen firma, mevcut modellerinin üretimini başka bir lokasyona kaydırmaya karar verdi. Bunun için Bulgaristan'la Türkiye arasında kalan Volkswagen, sonunda Türkiye'de karar kıldı. Şimdiyse firma Türkiye içinde yeni fabrikasını açacağı lokasyon için araştırma yapıyor.

 

Bu arada Çorum'dan Kayseri'ye pek çok şehir yeni yatırımı kendilerine çekmek için kolları sıvadı ve yerel gazetelerde konuyla ilgili haberler çıkmaya başladı. Yatırımın zaten sanayiye doymuş olan Marma bölgesinde değil, İç Anadolu'da yapılmasını isteyen yerel basın, Samsun limanına yakın bulunan Çorum'un bunun için çok uygun bir lokasyon olduğunu iddia etti. Anadolu şehirleri heyecanlansa da, Volkswagen henüz neresinin seçileceğine ilişkin bir ipucu vermiş değil.

 

Öte yandan, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen yeni fabrika için Volkswagen Grubu'nun markalarından Skoda'nın görevlendirildiği öğrenildi. Yeni Skoda Scala modelinin tanıtımında konuya ilişkin bir açıklama yapan Skoda CEO'su Bernhard Maier, "Grup seviyesinde yeni görevler aldık. Sadece Skoda değil, grubun diğer markalarının da üretimini yapacağımız yeni fabrika üzerinde çalışmalarımıza başladık" dedi. Henüz lokasyonu belli olmayan fabrikanın duyurusunun önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo