Arıza sıklığı en düşük marka Toyota

Ototeknikveri     14 Aralık 2018 11:05

CarMD'nin 5.6 milyon aracın arıza sıklığını inceleyerek yaptığı araştırma, motor arıza lambası en az yanan markanın Toyota olduğunu ortaya çıkardı. Tamir için en az masraf yapanlar ise Mazda araç sahipleri.

Arıza sıklığı en düşük marka Toyota
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bakım ve tamir masraflarının çok yükseldiği şu günlerde sürücülere büyük stres yaşatan şeylerden biri de motor arıza lambasının yandığını fark etmek. Bu ışık bazen çok basit bir arızanın habercisi olabileceği gibi, bazen cep yakacak bir problemi de haber veriyor olabilir. Şimdi bu anlamda kullanıcısını en az üzen marka tespit edildi.


CarMD, otomobil markalarının arıza sıklığını ve bu arızaların sürücüye maliyetini analiz eden bir çalışma yayınladı. Söz konusu çalışma, 1996’dan 2018 modele kadar toplam 5.6 milyon aracın arıza sıklığı incelenerek yapıldı. Buna göre, motor arıza lambasının en nadir yandığı marka Toyota oldu. Geçen yıla göre 3 basamak birden yükselen Japon üreticiyi sırasıyla Acura, Hyundai, Honda ve Mitsubishi izledi.

En masrafsız marka Mazda

Arıza ne kadar seyrek olursa o kadar iyi ancak eninde sonunda korkulan an geldiğinde ödeyeceğimiz tamir ücreti de fazlasıyla önemli bir konu. İşte bu konuda da lider Mazda. CarMD’nin çalışmasına göre, motor arıza lambasının yanması sonucu servise giden Mazda müşterileri ortalama 286 dolar ödüyor. Listede sırasıyla Kia ($320), Dodge ($326), Hyundai ($328) ve Chrysler ($329) yer alıyor.

 

Motor arızası için ödenen ortalama ücret model bazında incelendiğinde 2017 Hyundai Tucson ve Accent modelleri 67 dolar ve 69 dolar ile ilk iki sırada yer alıyor. Listenin devamında ise 2016 Kia Rio ($70), 2014 Toyota Prius C ($83) ve 2017 Mitsubishi Mirage ($84) bulunuyor. Rapora göre düşük maliyetli arızaların çoğunu depo kapağının gevşemesi, hasar görmesi veya kaybolması oluşturuyor.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo