Tesla gelecek yıl pickup kamyonet prototipini tanıtacak

Ototeknikveri     16 Aralık 2018 11:11

Tesla CEO’su Elon Musk bir pickup kamyonet çıkartmak istiyor. Yönetici pickup piyasasına girmek için o kadar hevesli ki ürünün çıkış sürecini hızlandırmayı düşünüyor.

Tesla gelecek yıl pickup kamyonet prototipini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Twitter’da pickup modelin ne zaman siparişe hazır olacağı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Musk, Tesla’nın pickup prototipini gelecek yıl tanıtabileceğini söyledi.

 

Son yıllarda Tesla yeni modellerini çıkartmadan bir kaç yıl önce prototiplerini tanıtıyor. Giriş seviyesi Model 3, Tesla Semi ve yeni Tesla Roadster için de böyle oldu. Üretim modeli Tesla pickup kamyonetin 2020’de tanıtılması, tam kapasite üretimin ise 2021’de başlaması planlanıyor.

 

Musk son aylarda Tesla Pickup hakkında heyecanını açıkça belli ediyor. Kasım ayı başında Musk Recode’a verdiği röportajda kamyonet için çok heyecanlı olduğunu, proje başarısız olsa bile bunu gerçekleştirmeyi istediğini söylemişti.

 

Tesla Model S, Model X ve Model 3’ün aksine, Tesla Pickup piyasada doğrudan rakibi olan bir ürün olmayacak. Bir diğer alternatif Rivian R1T, Tesla’nın kamyonetinden daha önce showroom’lara gelecek. Öte yandan, Tesla seri üretim konusunda daha deneyimli ve büyük bir müşteri veritabanı var, bu da arayı kapatmasına yardımcı olabilir.

 

Son Güncelleme : 17 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo