2019’un heyecanla beklenen yeni otomobilleri

Ototeknikveri     17 Aralık 2018 11:13

Aralık ayı yeni otomobil satışları bakımından durgun geçen, pek çok otomobil meraklısının yeni otomobil satın almak için bir sonraki yılı beklediği bir aydır. Bunu göz önünde bulundurarak, sizin için gelecek yıl çıkacak 19 otomobili biraraya getirdik. Her markadan bir modelin seçildiği listede, elektrikli otomobillerden küçük 4x4’lere kadar her şey var.

2019’un heyecanla beklenen yeni otomobilleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi E-tron

Yeni Audi E-tron firmanın ilk elektrikli otomobili. Yeni model 2019’un başlarında siparişe açılacak. Modelin üç versiyonu olacak: standart, Launch Edition ve Edition 1. Yeni E-tron 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek ve 400 km menzile sahip olacak. Yeni modeli deneme şansını bulanlar “Tesla’nın hakimiyeti sona yaklaşıyor.” diyor.

 

Bentley Flying Spur

Yeni Bentley Flying Spur şimdiden Nurburgring’de görüntülendi. Otomobil V8 ve V12 motorlar ya da V6 ile elektrikli motoru birleştiren hibrit sistem gibi farklı seçeneklere sahip olacak. Bu model, Bentley’nin tamamen elektrikli otomobillere odaklanmadan önceki son yeni modeli olacak.

 

BMW 3 Serisi

2018 Paris Motor Show’un yıldızlarından BMW 3 Serisi, 2019’un bahar aylarında satışa çıkacak. BMW 3 Serisi ilk etapta benzinli 330i ve dizel 320d modelleriyle gelecek. 330E iPerformance plug-in hibrit daha sonra bunları takip edecek. Otomobilin stili bazı tartışmalar yaratsa da, 2019’da en çok satan ilk 10 model arasına girmesine kesin gözüyle bakılıyor. BMW yeni 1 Serisi, X7, Z4 ve 8 Serisi Cabrio’yu da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

 

Cupra Ibiza

Seat, Cupra Ibiza’yı geçtiğimiz günlerde tanıttı. Yeni model 2019’da Ford Fiesta’ya rakip olacak. Artık tüm yeni Cupra modelleri Seat logosu olmadan bağımsız olarak satılacak. Ateca ve Arona da sportif Cupra stline kavuşan modellerden.

 

Ford Focus ST

2019 yeni Ford Focus’un on iki ay boyunca satışta kaldığı ilk yıl olacak. Yeni Active crossover modeli de Ocak ayında gelecek. Daha da heyecan verici bir haber ise performans odaklı ST modelinin gelecek olması. Yeni modelde Focus RS’nin 2.3 litre motoru biraz daha düşük güç çıkışıyla (tahminen 250 hp) yer alacak. Otomobilde altı vitesli manuel şanzıman bulunması bekleniyor. Önümüzdeki aylarda daha fazla detayın gelmesi bekleniyor.

 

Hyundai i30 Fastback N

Hyundai i30 N, 2018 yılında en favori otomobillerimizden biriydi. Modelin Fastback versiyonu için de büyük umutlar var. Hyundai otomobili dört kapılı coupe olarak tanımlıyor ancak Fastback standart i30 N’den daha pratik. İki modelin özelliklerinin neredeyse tamamen aynı. Modelde 2.0 litre 250 hp motor bulunuyor. Bunun yanı sıra 275 hp Performance versiyonu da var. Hyundai i30 N her şekilde iyi bir model, Fastback için bunun tadını çıkartmanın bir başka yolu diyebiliriz.

 

Kia e-Niro

Kia 2019’da yeni Soul EV ve Proceed modellerini de çıkartacak ancak e-Niro 2019’un en önemli yeni otomobillerinden birisi. İlk yorumlar otomobilin oldukça etkileyici bulunduğu yönünde. Otomobil 453 km menziliyle piyasaya iddialı bir giriş yapacak.

 

Mazda 3

Mazda 3, LA Auto Show’da tanıtılan en iyi görünümlü modellerden birisiydi. Hem iyi görünen hem de harika sürüş keyfi veren otomobilleriyle Mazda’nın yeni Alfa Romeo haline gelelebileceğini söyleyebiliriz. Golf ve Focus daha yüksek rakamlarla satılabilir ancak Mazda 3 aile tipi hatchback segmentinde özel bir yere sahip olacak.

 

Mercedes-Benz EQC

Büyük Alman markaları 2019 yılını oldukça meşgul geçirecekler. Mercedes-Benz bu yıl yeni CLA, GLA, GLB, GLE, AMG A45, B-Serisi ve EQC SUV modellerini sunacak. Yeni EQC, Tesla Model X ve Jaguar I-Pace ile rekabet edecek. Model 450 km menzile sahip olacak ve 5.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

MINI EV

Elektrikli MINI’nin 2019’un sonuna doğru çıkması ve yılın en popüler otomobillerinden birisi olması bekleniyor. 2017 Frankfurt Motor Show’da konsept olarak tanıtılan MINI EV, Oxford’da üretilecek. Otomobil 262 km menzile sahip olacak ve yaklaşık 7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek. Yeni modelin elektrikli otomobil segmentine yeni müşteriler kazandırması hatta BMW i3’ten müşteri çalması bekleniyor.

 

Nissan Juke

Nissan Juke Avrupa’da popüler modellerden birisi olarak kalmaya devam ediyor. Bu yüzden Nissan yeni modelde “bozuk değilse bir şey değiştirme” yaklaşımı uyguluyor, yani modelin özünü koruyor. 2019’da çıkacak yeni nesil, Micra ile aynı temellere sahip ve selefinden çok farklı görünmüyor.

 

Porsche 911

2018 LA Auto Show’da yeni tanıtılan Porsche 911, şimdiden satışa çıktı ve kendisine erken yılbaşı hediyesi alan bazı şanslı müşterilerin eline ulaştı. Carrera S ve Carrera 4S 2019’da bayilere gelecek ilk modeller olacak. Eski modele kıyasla, sıralı altı silindirli ve turboşarjlı motor 30 hp daha fazla güç çıkışı sunacak.

 

Renault Clio

Renault Clio Avrupa’da inanılmaz popüler bir model. Yeni nesil bunu daha da ileriye taşıyabilir. Casus fotoğraflara göre yeni Clio selefinden daha egresif görünüyor ve gizlenmiş arka kapı kollarını taşımaya devam ediyor. Modelde ayrıca yeni multimedya sistemi ve iç mekan kalitesinde gelişme bekleniyor. Yeni Clio, 2019 Cenevre Motor Show’da tanıtılacak.

 

Seat Tarraco

Partiye geç katılan markalardan olsa da, Seat crossover ve SUV araçlarda kısa sürede ustalaştı. Ateca ve Arona oldukça başarılı modeller ancak Tarraco’nun daha da iyi olması bekleniyor. Seat’ın ilk büyük SUV’si yedi koltuklu olacak ve markanın üç modelden oluşan SUV serisini tamamlayacak. Modelde dört donanım seviyesi bulunacak. Bunların hepsinde üç bölgeli klima kontrolü, 17 inç alaşım jantlar, DAB ve akıllı telefon entegrasyonlu “Full Link” multimedya sistemi bulunacak.

 

Skoda Scala

Skoda Rapid’in yerini alan Scala, Fabia ve Octavia modelleri arasında konumlanacak. Scala’yı 2019’da yollarda görebileceğiz. Modelin uygun fiyatı ve geniş iç mekanı onu Golf ve Focus’a karşı cazip bir alternatif haline getiriyor. Scala’nın yanına yeni Kodiaq vRS performans odaklı SUV de eklenecek.

 

Suzuki Jimny

Bugüne kadar çok az model Jimny kadar ses getirmiştir. Başarılı model Suzuki’nin beklediğinden daha da çok ilgi ve talep gördü. Piyasada kendine has bir yer edinen yeni Suzuki Jimny’nin doğrudan rakibi yok. Öncekinden daha da konforlu ve kaliteli hale gelen model, araziye çıkmaya da hazır.

 

Tesla Model 3

Elon Musk, depozitosunu yatıran ve otomobilini bekleyen Tesla Model 3 alıcılarının, sağdan direksiyonlu piyasalar da dahil olmak üzere, 2019’un ortalarında yeni araçlarına kavuşacaklarını müjdeledi. Bu zamana kadar otomobilin haberlere konu olan kalite kontrol sorunları da çözülmüş olacak.

 

Toyota Corolla

Toyota Auris’in yerini alan Corolla hatchback, station ve sedan kaporta stilleriyle sunuluyor. Yeni Corolla, Avrupa’da iki hibrit sistem seçeneğine sahip ilk Toyota modeli olacak. Bunlar yenilenen 1.8 litre sistemden ve sürüş keyfi yüksek, yeni 2.0 litre motorlu sistemden oluşuyor. Otomobil 1.2 litre turboşarjlı benzinli motor ve altı vitesli manuel şanzımanla da alınabilecek.

 

Opel Corsa

Yeni Opel Corsa 2019’da yollarda olacak. Elektrikli versiyon ise 2020’de gelecek. Mevcut Corsa artık demode kaldı ve yeni Ford Fiesta, Seat Ibiza ya da Volkswagen Polo gibi modeller tarafından köşeye sıkıştırılıyordu. Yeni nesil, Peugeot 208 ile aynı platformu paylaşacak ve İspanya’da üretilecek. Otomobilin yılın sonuna doğru çıkması bekleniyor.

 

Volkswagen Golf

Volkswagen 2019’da T-Roc ve T-Cross modellerini satışa sunacak. Bu yeni SUV’lerin yanında Golf hala markanın en önemli modeli olmayı sürdürüyor. Selefinden daha geniş ve uzun olacak yeni nesil, otonom teknolojiler ve bağlantı sistemleriyle gelecek. Bir plug-in hibrit sistem de daha sonra seriye katılacak. Öte yandan, Volkswagen I.D. elektrikli otomobil ailesine odaklandığı için e-Golf modeline son verdi.

Son Güncelleme : 17 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo