İlk Fiat 500 New York MoMA’da sergilenecek

Ototeknikveri     17 Aralık 2018 11:29

Fiat 500 F Serisi, 2019 yılının Şubat ayından itibaren New York Modern Sanat Müzesi’nde (MoMA) sergilenecek. Otomobil dünyanın en ikonik tasarımlarından birisine sahip olmasıyla biliniyor.

İlk Fiat 500 New York MoMA’da sergilenecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sevilen klasik otomobil MoMA’nın geniş endüstriyel tasarım koleksiyonundan hazırladığı “İyi Tasarımın Değeri” adlı sergide yer alacak. Müze sergileyeceği Fiat 500 otomobili geçen yıl satın aldı.

 

MoMA modelin en popüler versiyonu olduğu F Serisi’ni seçti. 1965 – 1972 yılları arasında üretilen ilk “Cinquecento”, 20. yüzyıl ortasındaki modernist tasarım değerlerini yansıtıyor. “Form fonksiyonu takip eder” anlayışını yansıtan otomobil, ayrıca kaliteli tasarımın herkes için erişilebilir olmasını hedefliyordu.

İlk nesil Fiat 500, diğer versiyonlarıyla birlikte (Sport, D, L ve R), Fiat 1957 – 1975 yılları arasında dört milyonun üzerinde satıldı. Klasik 500, tasarımcı ve mühendis Dante Giacosa’nın kaleminden çıkmıştı. Tasarımcı 500 Topolino ve 500 Nuovo gibi otomobilleri de çizdi.

İlk Fiat 500 kitleler için uygun fiyatlı bir otomobil olarak yaratıldı. Arkadan motorlu otomobil dış görünüşünden beklenmeyecek kadar geniş bir kabine sahipti ve dört kişi alabiliyordu. Katlanabilir kumaş tavanla gelen otomobil bu sayede hem lüks bir ambiyans sunuyor, hem de o zaman pahalı bir materyal olan çelikten tasarruf ediyordu.

Son Güncelleme : 18 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo