Jaguar Land Rover’ın kapıları otomatik açılacak

Ototeknikveri     18 Aralık 2018 10:49

Jaguar Land Rover, sürücünün yaklaştığını algıladığında otomatik açılabilen ya da uzaktan jest ile kontrol edilebilen yeni bir kapı prototipi geliştirdi.

Jaguar Land Rover’ın kapıları otomatik açılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar Land Rover’ın yeni teknolojisi hareket sensörleriyle anahtarsız giriş teknolojisini birlikte kullanarak sürücünün otomobile doğru yürüdüğünü algılıyor ve kapıyı otomatik olarak açıyor. Firma bu teknolojinin özellikle otomobili ana ulaşım aracı olarak kullanan engelli kişiler için çok faydalı olacağını belirtiyor. Ayrıca büyük çanta ya da eşyalar taşıyan, o sırada eli dolu olan sürücüler de bu özellik sayesinde konfora kavuşacak.

 

Jaguar Land Rover’ın kapı prototipi bir butonla içeriden kapatılabiliyor. Kapıların rastgele açılmasını ya da açıldıkları yöndeki sokak lambası ve benzeri engellere takılmasını önlemek için radar sensörleri kullanılıyor. Kullanıcılar kapıyı otomobilden uzaklaştıklarında otomatik kilitlenecek şekilde de ayarlayabiliyor.

 

Bunun gibi otomatik açılan kapılar aslında yeni bir teknoloji değil. Örneğin Tesla sahipleri benzer bir teknolojiden uzunca bir süredir faydalanıyordu. Yine de özellikle engelliler için kolaylık sağlayacak böyle bir özelliğin yaygınlaştığını görmek olumlu bir gelişme. Engelli bireyler için otomobilin kapısını açıp kapatmak gibi basit eylemler bile günlük hayatlarında büyük zorluklara dönüşebiliyor.

 

Jaguar Land Rover yeni kapılara ne zaman üretim modellerinde yer vereceğini henüz açıklamadı ancak çok uzun bir süre geçmeden otomatik kapıların kullanıldığını görebiliriz.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo