Avrupa Birliği 2030’a kadar CO2 emisyonlarını %37.5 düşürecek

Ototeknikveri     18 Aralık 2018 10:49

Avrupa Birliği’ne üye ülkeler otomobillerin karbon emisyonlarını 2030’a kadar %37.5 azaltma hedefi üzerinde anlaştı. Konuyla ilgili aylardır zorlu bir pazarlık süreci yürütülüyordu.

Avrupa Birliği 2030’a kadar CO2 emisyonlarını %37.5 düşürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters’in haberine göre, Avrupa Parlamentosu vekilleri ve AB’ye üye 28 ülke Pazartesi gecesi dokuz saat süren görüşmelerin ardından %37.5 hedefinde anlaştı. Emisyonların düşürülmesinde 2021 yılı verileri dikkate alınacak ve bu verilere kıyasla 2030 yılına kadar otomobillerde %37.5, hafif ticari araçlarda %31 düşüş sağlanacak.

 

2025 yılı için ise otomobiller ve hafif ticari araçlar için ortak %15 düşüş hedefi konuldu.

 

Bu anlaşma Avrupa Birliği’nde konu üzerindeki görüşmelerin düğümlenmesinden bir hafta sonra geldi. CO2 emisyonlarının azaltılması AB’nin Paris İklim Anlaşması hedeflerine ulaşmasına da yardımcı olacak.

 

Avrupa Birliği dönem sekreteri Avusturya’nın Sürdürülebilirlik Bakanı Elisabeth Koestinger, alınan kararın iklim değişikliğiyle mücadelede Avrupa’nın kararlılığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

 

Aslında tüm Avrupa Birliği üyesi ülkeler %37.5 hedefini savunmuyordu. Örneğin Almanya %30 hedefinde diretmiş, Hollanda ve Fransa gibi ülkeler %35 önerisinde bulunmuş, Avrupa Parlamentosu ise hedefin %40’a çıkartılmasını istemişti. Sonuç olarak taraflar ortak bir hedefte buluştu.

 

Almanya daha önce yüksek hedeflerin otomotiv sektörüne zarar verebileceği ve işten çıkartmalar olabileceği yönünde uyarmıştı. Kararın Almanya’nın iddia ettiği gibi olumsuz etkilerinin olup olmayacağı zamanla görülecek.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo