Audi otonom sensör teknolojisi için Luminar ile çalışıyor

Ototeknikveri     18 Aralık 2018 10:51

Otonom araçlar için LiDAR teknolojisi geliştiren pek çok firma olsa da, büyük otomobil üreticileri Silikon Vadisi merkezli teknoloji firması Luminar’ı daha çok tercih ediyor. Toyota Araştırma Enstitüsü ve Volvo ile de çalışan Luminar, şimdi de Audi ile işbirliğine gitti.

Audi otonom sensör teknolojisi için Luminar ile çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin otonom araç girişimi AID (Otonom Akıllı Sürüş) için Luminar’ın yüksek güçlü LiDAR teknolojisi kullanılacak. Bu teknolojiyle geleceğin sürücüsüz Audi modelleri aracın çevresindeki engelleri 250 metreye kadar algılayabilecek.

 

Audi elektrikli mobilite ve otonom sürüş sistemleri gibi gelecek teknolojilerine önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 16 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu arada AID’in otonom teknolojisi Volkswagen Grubu içindeki başka markalarda da kullanılacak.

 

Peki otomobil üreticileri neden Luminar’ı tercih ediyor? Firma, LiDAR teknolojisinin büyük ölçekli seri üretimini yapabilen az sayıda teknoloji firmasından birisi. Luminar’ın Florida eyaletinin Orlando kentinde büyük bir fabrikası bulunuyor.

Luminar kurucusu Austin Russell, firmasının geliştirdiği teknoloji üzerine yaptığı konuşmada şunlara değindi: “250 metre mesafeye kadar, koyu renk nesneleri bile yüksek çözünürlükle görebilirseniz bu nesnelerin ne olduğunu tespit edebilir, davranışlarını ve niyetlerini algılayabilirsiniz. Böylece yayaların hareketleri de otomobil tarafından başarıyla algılanabilir ve yorumlanabilir. Bununla ilgili neredeyse tüm sıkıntıları çözdük ve öncü olduk. Bu alanda en iyisi biziz ve en yakın rakibimizle aramızda büyük fark var.”

Son Güncelleme : 19 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo