2019 Suzuki Jimny’nin otomatik frenindeki hata test sürüşünde fark edildi

Ototeknikveri     19 Aralık 2018 11:03

World Car Awards için düzenlenen test sürüşü etkinliğinde, Suzuki Jimny’nin otomatik freninin (AEB) olmaması gereken zamanlarda devreye girebildiği fark edildi.

2019 Suzuki Jimny’nin otomatik frenindeki hata test sürüşünde fark edildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Los Angeles çevresinde test edilen Suzuki Jimny’nin otomatik fren sistemi (AEB), otomobilin bir virajı aldığı sırada yol kenarındaki bariyerleri başka bir araç gibi algılayarak arka arkaya fren uyguladı.

 

Avustralya’da yayınlanan Car Advice için çalışan gazeteci Joshua Dowling’in videoya çektiği olay bir seferle sınırlı kalmadı. Testler sırasında Pasadena yakınlarındaki bir dağ geçidinde pek çok virajda fren sistemi olmaması gereken zamanlarda devreye girdi.

 

Suzuki Los Angeles’daki 2019 World Car Awards test sürüşleri için Almanya versiyonu iki Suzuki Jimny göndermişti. Söz konusu fren hatası her iki otomobilde de görüldü. Video, otomobilleri ABD’ye getiren Jimny’nin baş mühendisi Hiroyuki Yonezawa dahil çeşitli Suzuki yetkililerine de gönderildi.

Hiroyuki Yonezawa videoyu Suzuki’nin Japonya’daki merkezine de iletti ancak Japonya’da yapılan incelemelerde firma kendi test pistinde aynı hatayla karşılaşmadı. Bunun üzerine Suzuki ABD’ye iki mühendis daha göndererek hatanın görüldüğü noktada ve aynı koşullarda yeniden test yaptırdı.

 

Firmadan yapılan açıklamada, stabilite kontrol sisteminin aralıksız çalışması sonucu belirli yol koşulları, yoldaki eğim ve belirli hızların da biraraya gelmesiyle söz konusu hatanın ortaya çıktığı ifade edildi. Videoda Jimny’nin virajda 70 – 90 km/s arası hızda gittiği ve stabilite kontrolünün ani müdahalesinin ardından direksiyonun sarsıldığı görülüyor.

 

Suzuki 2019 Jimny için fren sorununu giderecek bir yazılım güncellemesi hazırladığı belirtti ancak güncellemenin tam olarak ne zaman yapılacağını açıklamadı.

 

Son Güncelleme : 20 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo