Daimler ve BMW üretimde işbirliği yapabilir

Ototeknikveri     20 Aralık 2018 09:40

Daimler AG ve BMW Group, mobilite çözümleri ve temel otomotiv bileşenlerinin üretiminde işbirliği yapmayı planlıyor.

Daimler ve BMW üretimde işbirliği yapabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki firmanın ortak taşıt platformları, piller ve otonom sürüş teknolojileri geliştirebileceği öğrenildi. Bu işbirliği markaya özel olmayan teknolojilerle sınırlı kalacak.

 

Sektörün günümüzde geldiği noktada, otonom taşıtlar ve pil teknolojilerine yatırım yapmak için baskı altında kalan firmalar, rakipleriyle işbirliği yaparak karşılıklı maliyet tasarrufuna gitmeyi düşünebiliyor. Bunun en iyi örneği geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Volkswagen ve Ford işbirliği olmuştu. İki firma birlikte hafif ticari araçlar ve otonom arabalar üretmek için görüşmelere devam ediyor.

 

Daimler ve BMW, ülkeler arasındaki ticari çekişmeler ve geliştirme masraflarının artması nedeniyle bu yıl öncekilere kıyasla düşük kar kaydettiler. Daimler önümüzdeki dört yıl içinde portföyüne 10 yeni elektrikli otomobil eklemeyi planlıyor. BMW’nin hedefi ise 2025 yılına kadar 12 yeni elektrikli otomobil.

 

İki Alman devi Mercedes ve BMW, parça tedariğinde zaten birlikte çalışıyordu. Ayrıca 2015 yılında Mercedes, BMW ve Audi, dijital haritalandırma firması Here Technologies’i 2.5 milyar euro’ya satın aldılar.

 

Bu yıl Mercedes ve BMW, otomobil paylaşım platformları Car2Go ve DriveNow için de birleşme kararı aldı.

Son Güncelleme : 20 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo