Suzuki Jimny’ye büyük ilgi: Şimdi sıraya giren bir yıl bekleyecek

Ototeknikveri     20 Aralık 2018 10:29

Yeni Jimny Suzuki büyük bir başarıya ulaştı. Yeni modele ilgi o kadar büyük ki, firmanın taleplere yetişememesi nedeniyle bekleme listesi bir yıla kadar uzadı.

Suzuki Jimny’ye büyük ilgi: Şimdi sıraya giren bir yıl bekleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere’den gelen haberlere göre, Suzuki ülkede 2019 yılı için 1200 adet Jimny ayırdı. Bazı bayiler gelen taleplerin hepsini karşılayamayacakları için depozito almayı ve sipariş kabul etmeyi durdurdular. Bunun yerine pek çok bayi sadece ilgilenen müşterilerin ismini aldıkları kesin olmayan listeler hazırlıyor.

 

Suzuki İngiltere şu anda yoğun talebi karşılayamama sebeplerinden birinin Japonya’daki fabrikada yaşanan bazı sorunlar olduğunu açıkladı. Jimny için Japonya’da da büyük ilgi var ve fabrika talepleri yetiştirmeye çalışıyor. Jimny’nin – tekerlek kemeri eklentileri olmadığında - düşük vergili “Kei” otomobil sınıfına girmesi Japon müşterilere cazip geliyor.

 

Öte yandan, Suzuki’nin Avrupa’da karbon emisyonu ortalamasını yükseltmemek için kasten Jimny’nin arzını kısıtladığı da söyleniyor. 178 g/km karbon emisyonu ile Jimny, firmanın Ignis ya da Swift gibi diğer modelleri kadar temiz değil. Dolayısıyla Suzuki çok fazla Jimny satarsa emisyon ortalaması Avrupa Birliği sınırının üzerine çıkabilir ve firma para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

 

Suzuki bu sorunu aşmak için yeni Jimny’ye daha temiz bir motor ekleyebilir (1.0 litre Boosterjet gibi) ve modelin üretimini bir fabrikada daha başlatabilir.

Son Güncelleme : 21 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo