Alman startup e.Go Mobile ucuz elektrikli otomobil üretecek

Ototeknikveri     21 Aralık 2018 11:49

Almanya’da faaliyet gösteren e.Go Mobile isimli yeni firma, yakında giriş seviyesi Tesla Model 3’ün yarı fiyatına satılacak bir elektrikli otomobilin üretimine başlayacak.

Alman startup e.Go Mobile ucuz elektrikli otomobil üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gerçekten halkın büyük kesimi için ulaşılabilir fiyatlarda elektrikli otomobiller geliştirmeye çalışan firmanın adını yakında çok daha sık duyabiliriz. Çevrenin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele için çok önemli olmasına karşın, iç piyasaya satış yapan bazı Çinli üreticiler dışında bugüne kadar elektrikli otomobiller pahalı olmaları nedeniyle beklendiği kadar yaygınlaşamadı.

 

e.Go Mobile, Avrupa’nın en çok satan elektrikli ticari aracı StreetScooter’ı geliştiren kişi olan profesör Günther Schuh tarafından kuruldu. StreetScooter’ı Deutsche Post’a satan Schuh, buradan elde ettiği sermaye ile e.Go Mobile firmasını kurmuş. Bunun yanı sıra Alman otomotiv tedarikçisi ZF Friedrichshafen da 137 milyon euro yatırımla bu girişime destek olmuş. İki firma birlikte otonom bir minibüs geliştirmeyi hedefliyor.

 

e.Go’nun ilk modeli Life adını taşıyor ve Fiat 500’den daha kısa, dört koltuklu, sade bir şehir otomobili. Life üç farklı pil konfigürasyonuyla sunuluyor. Giriş seviyesi e.Go Life 20, 14.9 kWh pil ve 20 kW (27 hp) elektrikli motorla geliyor. Bu model 121 km menzile sahip ve Almanya’da 15.900 euro fiyatla satılacak.

 

e.Go Life 40 12.1 kWh pil ve 40 kW (54 hp) elektrikli motorla geliyor. Otomobil bu donanımla 142 km menzil sunuyor ve 17.400 euro başlangıç fiyatına sahip. Son versiyon olan e.Go Life 60 ise 12.5 kWh pil ve 60 kW (80 hp) elektrikli motorla geliyor. Bu versiyonun menzili 184 km, fiyatı ise 19.900 euro.

 

Firma e.Go Life elektrikli şehir otomobili için şimdiden 32100 ön sipariş aldığını ve üretim başlayana kadar başka ön sipariş almayacağını açıkladı. Yeni modelin üretimi 2019 yılının Mart ayında Aachen fabrikasında başlayacak. Teslimatlar ise Nisan ayında yapılacak. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, 2022 yılı itibariyle e.Go Mobile yılda 100.000 araç üretecek.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo