Skoda Kodiaq RS performansı ve görünümüyle etkileyici

Ototeknikveri     23 Aralık 2018 10:44

Skoda modellerinin RS versiyonları daha heyecan verici bir sürüşün yanı sıra dış cephe ve kabinde bazı özel dokunuşlarla geliyor. Firma ilk kez bir SUV için de performans odaklı RS versiyonu hazırladı. Şanslı model bu kez yeni Kodiaq oldu.

Skoda Kodiaq RS performansı ve görünümüyle etkileyici
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Paris Motor Show’da sunulan Kodiaq RS, 240 PS (237 hp / 177 kW) güç çıkışı ve 500 Nm tork değerine sahip 2.0 litre dizel motor ile geliyor. Bi-turbo TDI motor Skoda modellerinde bugüne kadar kullanılan en güçlü dizel seçenek ve 7 vitesli şanzımanın yanı sıra dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

 

Performans bakımından Kodiaq RS oldukça tatmin edici. Otomobil 7.0 saniyede sıfırdan 100 km hıza çıkıyor ve azami hızı 220 km/s.

 

RS logoları, 20 inç tekerlekler, 17 inç frenler, görünür egzoz çıkışları, parlak bileşenler ve güncellenen tamponlarla RS performans kadar görünüm açısından da etkileyici.

 

Aynı şey iç mekan için de söylenebilir. Öndeki spor koltuklar, deri ve imitasyon süet döşemeler, ayrıca kontrast renkte dikişler iç mekana özel bir karakter katıyor.

 

Standart Kodiaq zaten konforlu ve geniş bir araç, RS versiyonu da bu özelliklerden ödün vermiyor. RS, standart model ile aynı adaptif amortisörlü süspansiyona sahip ve Sport modunda bile sakin ve stabil bir sürüş hissiyle oldukça iyi performans veriyor.

 

Skoda Kodiaq RS için belki Porsche Macan Turbo’ya daha ucuz bir alternatif diyemeyiz ancak başarılı bir SUV olduğu ve uygulanan yükseltmeler sayesinde benzerleri arasından sıyrıldığı kesin.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo