Mercedes-AMG EQ GT başarılı bir elektrikli spor otomobil olabilir

Ototeknikveri     23 Aralık 2018 11:19

Mercedes-Benz EQ elektrikli otomobil serisiyle lüks elektrikli modellerin rekabet dolu dünyasına giriş yaptı ve bu alanda oldukça iddialı. Firma en iyi görünümlü ve en popüler performans modellerinden birisini elektrikli spor otomobile dönüştürerek akıllıca bir hamle yapabilir.

Mercedes-AMG EQ GT başarılı bir elektrikli spor otomobil olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autofans tarafından hazırlanan dijital çizim, AMG GT’yi temel alarak, “Bir Mercedes-AMG EQ GT üretilseydi nasıl görünürdü?” sorusunun cevabını vermeye çalışıyor.

 

Mercedes elektrikli spor otomobillerde deneyime sahip. Firma bir kaç yıl önce SLS Electric Drive’ı çıkartmıştı. Bu otomobil çok popüler olmadıysa da, Mercedes-AMG yöneticisi Tobas Moers kısa süre önce bu tipte başka bir elektrikli model daha hazırlamaya sıcak baktığını söylemişti.

 

AMG EQ GT çizimi yanmalı motorlu AMG GT’ye oldukça benziyor ancak bir kaç stil ve aerodinamik değişikliği onu farklılaştırıyor. Bunlar arasında dekoratif plastik ön panjurun kullanılması ve ön hava girişlerinin kaldırılması sayılabilir. Ayrıca yeni EQC 400’de bulunanlara benzer tekerleklere yer verilmiş.

 

Eğer Mercedes-AMG, SLS Electric Drive’ın yerine yeni bir model çıkartacaksa bu kez pil ve elektrikli motor teknolojisindeki gelişmeler sayesinde çok daha ucuza satabilir. Böyle bir model ayrıca daha gelişmiş performans ve daha uzun menzil sunacaktır.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo