Uber’in otonom prototipleri yeniden yollarda

Ototeknikveri     23 Aralık 2018 11:19

Uber’in otonom prototipleri Mart ayında yaşanan ölümlü kazanın ardından yollara geri döndü.

Uber’in otonom prototipleri yeniden yollarda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uber Advanced Technologies Group yöneticisi Eric Meyhofer, firmasının sürücüsüz otomobillerinin güvenliğini artırmak için bir dizi değişiklik yaptığını açıkladı.

 

New York Times’ın haberine göre, Uber kısa süre önce Pennsylvania eyaletinden trafiğe açık yollarda testlere yeniden başlamak için izin aldı. Otonom araçlar Pittsburgh’da belirlenen bir alanda hafta içi ve gündüz saatlerinde trafiğe çıkacak.

 

Her Uber prototipinde daima iki sürücü bulunacak ve dört saatlik vardiyalar halinde otomobili denetleyecek. Daha önce her görevli 10 saat mesai yapıyordu. Araçlar daha önce 88 km/s hıza çıkabilirken artık 40 km/s limitini aşamayacak.

 

Meyhofer, güvenliği her zaman en büyük öncelik olarak gördüklerini, otonom sürüş sistemlerinin amacının da herkes için erişilebilir ve güvenli ulaşım hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

 

Uber otonom araçlarının testlerine San Francisco ve Toronto’da da devam edecek ancak bu araçlarda da her zaman sürücü bulunacak.

 

Uber trafiğe açık yollardaki testlerini Arizona’da bir otonom aracın bir bisikletliye çarparak ölümüne sebebiyet vermesi sonrasında durdurmuştu. Yapılan incelemede Uber’in kullandığı Volvo otonom aracın bisikletliyi kazadan 1.3 saniye önce algıladığı ancak fren yapamadığı ortaya çıkmıştı.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo