Hyundai Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor

Ototeknikveri     23 Aralık 2018 11:20

Hyundai, İzmit’teki fabrikasını geliştirmeye ve buradaki ürün çeşidini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan yeni bir yatırımla boya bölümü geliştirilen Hyundai Assan fabrikası, artık siyah tavan rengine sahip çift renkli i20’leri de üretecek.

Hyundai Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yılda 33 bin adet üretilecek çift renkli i20 modeli otomobiller, Avrupa'dan gelen talepleri karşıladıktan sonra iç pazarda da satışa sunulacak. Boya hattında 11 farklı renk seçeneği bulunurken, ayrıca direkler, tavan, bagaj kapağı gibi bölgeler de en son teknoloji robotlarla siyah renge boyanabiliyor.

 

1997 yılında üretime başlayan fabrikanın boya bölümü, yapılan son yatırımla birlikte toplam 24.200 metrekarelik alana ulaştı. 351 personelin görev aldığı bölümde 49 adet robot bulunuyor. Saatte 36 adet araç boyayabilen hatta 63 adet de istasyon bulunuyor.

 

Fabrikada ayrıca, araçları ve personelleri aynı anda taşıyabilen bir konveyör sistemi de yapıldı. Bu konveyör sistemi, dünyadaki bütün Hyundai fabrikaları arasında ilk kez Türkiye'de kuruldu. Bu hatta mastik uygulamasından sonra araçların iç kısmına titreşim önleyici pedler yerleştiriliyor ve sonrasında alt gövde mastik uygulama hattına gönderiliyor. Geçtiğimiz ay Hyundai Motor Grubu tarafından 33 Hyundai fabrikası arasında kalitesiyle birinci seçilen Hyundai Assan, ödüle hak kazanmıştı. 

 

 

Son Güncelleme : 24 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo