Mercedes-Benz SLE Shooting Brake nasıl görünürdü?

Ototeknikveri     24 Aralık 2018 10:03

Mercedes-Benz SL’nin satışları bir süredir düşüşte, bu da Alman otomobil üreticisini yedinci nesilde kapsamlı şekilde yenilemeye yönlendirdi. Mercedes’in ortaya ne çıkartacağını daha sonra göreceğiz ancak şimdilik tasarımcı Emre Hüsmen, çizimleriyle otomobil için farklı bir yorum hazırladı.

Mercedes-Benz SLE Shooting Brake nasıl görünürdü?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son gelen bilgilere göre, Mercedes-Benz SL’yi yeniden yaratmak istiyor ve yeni nesil AMG GT’ye benzer, daha sürücü odaklı bir model olacak. Bunu başarabilmek için AMG otomobilin geliştirme sürecine ciddi oranda dahil olacak. Araçta ayrıca yeni nesil AMG GT ile aynı MSA mimarisi kullanılacak.

 

Peki Mercedes yeni SL’i tamamen farklı bir şeye dönüştürmeye karar verseydi? Tasarımcı Emre Hüsmen bize sıra dışı bir SL modelinin potansiyel görünümünü sunuyor.

SLE adını alan model elektrikli motorla geliyor ve bu kez roadster değil Shooting Brake tipinde. Elektrikli motorla birlikte yeni gövde stili de modeli çok farklılaştırmış ve daha pratik ve geniş bir otomobil ortaya çıkartmış. Bu potansiyel SLE’nin tasarımının da çok iyi göründüğünü söylemek gerek. Önde, elektrikli motor sayesinde geleneksel ön panjurun yerini farklı şeyler göstermek üzere programlanabilen büyük dijital ekran almış.

SLE ve mevcut SL arasındaki tek benzerlik Shooting Brake’in uzatılmış kaputu ancak SLE şık ve agresif bir tavan çizgisiyle geliyor, bu da içeride baş mesafesini biraz azaltıyor olabilir. Araçta ayrıca LED arka lambalar, dar bir arka cam ve sahte egzoz çıkışları dikkat çekiyor.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo