Hyundai Endonezya’da yeni elektrikli otomobil fabrikası açıyor

Ototeknikveri     24 Aralık 2018 10:37

Hyundai Endonezya’da 880 milyon dolarlık bir yatırımla elektrikli otomobil üretimi için yeni fabrika açıyor.

Hyundai Endonezya’da yeni elektrikli otomobil fabrikası açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Endonezya sanayi bakanı yardımcısı Airlanggo Hartarto’ya göre, Hyundai fabrikası yıllık 250 bin otomobil üretim kapasitesine sahip olacak. Bakan yardımcısı ayrıca üretilen otomobillerin %47’sinin iç pazarda satılacağını, %53’ünün ise başta Güneydoğu Asya ve Avustralya’ya olmak üzere ihraç edileceğini açıkladı.

 

Yeni tesis Hyundai’nin Güneydoğu Asya’daki ilk otomobil fabrikası olacak ve Güney Koreli otomobil üreticisinin Çin’e bağımlılığını azaltmasına yardım edecek. İki ülke arasındaki diplomatik gerilimler bugüne kadar satışları da etkiliyordu.

 

Hyundai’nin Endonezya’yı seçmesinin nedenlerinden birisi ülkenin geniş nikel laterit cevheri rezervi olması. Bu cevher, lityum iyon pillerin üretimi için önemli bir bileşen.

 

Hyundai’nin dünyadaki pek çok piyasadaki güçlü varlığına rağmen, firma Güneydoğu Asya’ya girmekte zorlanıyordu. Örneğin Endonezya’da bu yıl Ocak ve Ekim ayları arasında sadece 1372 adet Hyundai araç satıldı. Kıyaslama yaparsak, Toyota için aynı dönemde bu rakam 463.565 adet oldu.

 

Hyundai Endonezya’ya yapacağı yatırımdan kısa süre önce de popüler taksi uygulaması Grab’e 250 milyon dolar yatırım yaptığını açıklamıştı.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo