Mazda ilk elektrikli modelini geliştiriyor

Ototeknikveri     24 Aralık 2018 11:38

Mazda ilk pilli elektrikli modelini 2020’de piyasaya sunmayı planlıyor. Modelde Toyota ve Denso ile birlikte geliştirilen diğer otomobilin aksine Mazda’nın kendi teknolojisi bulunacak.

Mazda ilk elektrikli modelini geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda Avrupa CEO’su Jeff Guyton elektrikli modelin 2020 yılında ve Mazda teknolojisiyle çıkacağını doğrulayarak, “Toyota ve Denso ile geliştirdiğimiz teknoloji bir kaç yıl daha sonra gelecek.” dedi.

 

Firma henüz otomobilin hangi kaporta tipinde olacağını açıklamıyor ancak Guyton modelin “fazla dijital” görünmesini istemediğini söyledi. Otomobilde daha geleneksel bir tasarım kullanılacak.

 

Guyton ayrıca Mazda’nın yeni Skyactiv-X motorlarının yarı hibrit versiyonlarını planladığını, bunların 2019’dan itibaren Avrupa’da çıkacağını belirtti. Plug-in hibrit model ise 2021’de, yani Mazda’nın ilk elektrikli modelinden bir yıl sonra gelecek.

 

Mazda Avrupa’nın CEO’su dizel modeller için talebin tekrar yükseleceğini umduklarını, dizelin karbon emisyonu sınırlarına uyabilmek için gerekli bir teknoloji olduğunu kaydetti. Firma dizel Mazda6 ve CX-5 modellerine SCR teknolojisi ekledi.

 

Mazda’nın Avrupa satışlarının %50’sini dizel araçlar oluşturuyor. Özellikle aracıyla uzun yollar yapan ve sık yola çıkan müşteriler dizel tercih ediyor.

 

Mazda’nın ilk elektrikli modeli Toyota ve Denso ile anlaşma imzalanmadan önce planlar arasındaydı. Mazda – Toyota – Denso ortaklığına ilişkin detaylar ise şu anda yetersiz ancak üç firmanın elektrikli otomobiller için temel yapısal teknolojiler geliştirecekleri biliniyor.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo