Honda Sound Sitter bebekleri motor sesiyle rahatlatacak

Ototeknikveri     26 Aralık 2018 08:24

Huzursuz bebeğinizi sakinleştirecek bir şey arıyorsanız ve sıkı bir otomobilsever olarak bunu çocuğunuza da aşılamak istiyorsanız Honda sizi düşündü. Markanın yeni Sound Sitter adlı oyuncağı Japonya’da deneme amaçlı piyasaya sürüldü.

Honda Sound Sitter bebekleri motor sesiyle rahatlatacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sound Sitter iki kapılı coupe şeklinde bir oyuncak otomobil ve çıkardığı motor sesleriyle çocukları sakinleştiriyor. Firmaya göre, oyuncak motor sesinin bebeklerde sakinleştirici bir etki yaptığı fark edildiği için deney amaçlı üretilmiş.

 

Oyuncak otomobilin içinde bir hoparlör bulunuyor ve bu hoparlör ebeveynler tarafından uzaktan aktive edilerek Acura/Honda NSX motor sesi çıkartması sağlanabiliyor. Olay sıra dışı görünse de, Honda çeşitli çalışmalarda yeni doğan bebeklerin anne karnındayken duydukları kan akışı ya da kalp atışı gibi seslere benzer seslerle sakinleşebildiklerini ortaya koyuyor. Bunlar düşük frekanslı sesler ve Honda kendi otomobillerinin de 250 Hz ve altında düşük frekanslı sesler ürettiğini belirtiyor.

Honda oyuncağı üretmeden önce 37 farklı aracın sesini kaydetti ve hangisinin anne karnında duyulan seslere en yakın frekansta olduğunu tespit etti. Test edilen farklı modeller arasında 1986 Integra, 1987 Prelude, 1999 S2000 ve 2018 NSX vardı. Bu modeller arasında anne karnındaki frekansa en yakın motor sesinin NSX’te olduğu tespit edildi. Ayrıca 2001 Acura Integra Type R ve 1999 Honda S2000 modellerinin de sesleri bu frekansa yakın bulundu.

 

Oyuncak şimdilik sadece prototip. Oyuncağı deneyen ebeveynlerin çoğu sesi duyduktan sonra bebeklerinin sakinleşerek ağlamayı bıraktıklarını söyledi. Bu da oyuncağın büyük potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo