Subaru Forester ve Impreza STI konseptleri gelecek ay çıkacak

Ototeknikveri     26 Aralık 2018 09:11

Yüksek performanslı crossover modeller gibi niş bir alan bugüne kadar BMW, Mercedes ve Audi hakimiyetindeydi. Bu akımdan faydalanacak en yeni marka ise Forester STI konseptini Tokyo Auto Salon’a hazırlayan Subaru olacak.

Subaru Forester ve Impreza STI konseptleri gelecek ay çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

11 Ocak’ta tanıtılması planlanan Forester STI özel Fighter Gray dış cephe boyası, 19 inç alüminyum jantlar ve ön kısımda altı pistonlu kaliperlere sahip yüksek performanslı Brembo fren sistemiyle geliyor.

 

Konseptte ayrıca bal peteği desenli yeni ön panjur ve STI logosu, daha agresif ön tampon, genişletilmiş yan etekler ve sarı detaylarla modifiye edilmiş arka tampon gibi özellikler dikkat çekiyor.

Subaru performans özelliklerini şimdilik gizli tutuyor ancak otomobilin daha da iyileştirilmiş bir e-Boxer güç aktarım mekanizmasıyla geleceğini açıkladı. Bu ipucu fazla fikir vermese de, standart Forester e-Boxer’da 2.0 litre dört silindirli motor ile 12 hp (10 kW / 13 PS) elektrikli motor birarada bulunuyor. Sistemin toplam güç çıkışı 143 hp (107 kW / 145 PS), tork değeriyse 188 Nm. STI için bu rakamların çok daha yüksek olmasını bekleyebiliriz.

Forester STI’ın yanı sıra, Subaru fuarda Impreza STI konseptini de tanıtacak. Hatchback ile ilgili henüz az şey biliyoruz ancak aerodinamik kaporta kiti içinde ön splitter ve genişletilmiş yan eteklerle geleceği belirtildi.

Modelde ayrıca yenilenen ön panjur, kontrast siyah tavan ve hafif alaşım jantlar var. Yeni bir arka tampon ve ortada konumlandırılmış egzoz çıkışları da görebiliriz.

Subaru ayrıca bir Levorg ve çeşitli STI performans parçalarıyla donatılmış bir WRX STI’ı da sergileyecek. WRX STI, Recaro koltuklar, 19 inç BBS tekerlekler ve altın renginde yüzeylerle gelecek.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo