Moda meraklıları için Mercedes-Benz’den Nostalgia

Ototeknikveri     26 Aralık 2018 10:49

Mercedes-Benz’in “Nostalgia” ismini verdiği yeni konsepti gelecekte otomobillerin nasıl görüneceğine ışık tutan bir çalışma.

Moda meraklıları için Mercedes-Benz’den Nostalgia
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomotiv sektörü, otomobilin icadından bu yana görmediği kadar önemli bir değişim sürecini yaşıyor. Elektrikli, hibrit ve hidrojenli güç aktarım sistemleri bu değişimin başını çekerken, geleceğin otomobili ultra verimli, sürücüsüz gidebilen ve trafik kazalarını en aza indiren bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Mercedes-Benz’in “Nostalgia” ismini verdiği yeni konsepti de bu otomobillerin nasıl görüneceğine ışık tutan bir çalışma.

 

Konsept tasarımcı Sehoon Hans Kim’in kaleminden çıkmış ve Mercedes-Benz’in mevcut konseptlerinden ilham alarak gelecek teknolojilerini de kullanıyor.

 

Konseptte göze çarpan ilk özellik, firmanın diğer modellerinden hiç birine benzemiyor oluşu. Örneğin, farlar ve arka lambalar tek LED şeritten oluşuyor. Ayrıca dış cephede sınırlı sayıda gövde paneli boşluğu var ve konsept başka hiç bir sedanın olmadığı kadar aerodinamik görünüyor.

 

Birkaç yıl önceki Mercedes Concept IAA’dan biraz ilham alınmış gibi görünüyor. Bu araç da tıpkı Nostalgia gibi aerodinamiği, verimliliği ve hızı artırmak için arka ucunda dışa doğru bir uzantıya sahipti. Nostalgia bu özelliği arka tekerlek kemerlerinde aerodinamik çıkıntılar (yüzgeç tipi), uzatılmış bagaj kapağı ve yine bir çıkıntıyla ikiye ayrılan küçük arka cam ile biraraya getiriyor. Bu son kısım Bugatti Chiron’un arkasını andırıyor.

 

Bu konsept muhtemelen hiç bir zaman yola çıkmayacak ancak arka kısımdaki uzantı gibi pek çok özelliği önümüzdeki yıllarda seri üretime geçirilecek diğer modellerde yer bulabilir.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo