Hiç görmediğiniz Porsche prototipleri bu videoda

Ototeknikveri     27 Aralık 2018 07:19

Porsche’nin Ar-Ge departmanı, bugünün ikonik otomobillerine giden yolu hazırlayan, bilmediğimiz prototipleri gösteren bir video yayınladı.

Hiç görmediğiniz Porsche prototipleri bu videoda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi video için beş otomobil seçti ve bunların ilki kompakt, hafif ve aerodinamik Porsche 984 oldu.

 

880 kg ağırlığındaki otomobilin güç çıkışı 135 PS (133 hp / 99 kW) ve azami 220 km/s hıza çıkabiliyor. Aracın tek amacı çok yüksek güçlü bir motor kullanmaktansa düşük sürüş direnciyle dinamik sürüş karakteristikleri elde etmek.

 

İlk nesil Cayenne’i temel alan Porsche Cayenne Cabrio da videoda yer alıyor. Araçta özgün bir tasarım özelliği olan Targa denge çubuğu ve iki farklı arka kısım tasarımı sunuluyor.

 

Porsche Cayenne Cabrio gibi, 1987 911 Carrera 3.2 Speedster da üretime geçirilmemiş bir prototip. Bu araçta 1950’lerin 550 Spyder’ini hatırlatan açık ve tek koltuklu bir oturma düzeni ve kokpit için plastik bir siperlik var.

 

Porsche Panamericana ise 1989 Ferry Porsche’ye hediye olarak üretilmişti. Tasarımı sadece bir kaç ayda tamamlanan araç, bagajda saklanan çıkartılabilir bir tavana sahip. Bu prototip 250 PS (246 hp / 184 kW) güç çıkışıyla azami 210 km/s hıza ulaşabiliyor.

 

Videonun bir numarası ise çok özel bir prototip ve markanın bugüne kadarki en ikonik modellerinden birisini oluşturdu. Plug-in hibrit sistemle sahip Porsche 918 Spyder “Rolling Chassis”, 2012 yılında az sayıda medya mensubuna tanıtılmış, tanıtıma katılanlar deneme sürüşü yapma şansı da bulmuştu. Prototiplerle ilgili diğer detayları videoda bulabilirsiniz.

 

Son Güncelleme : 27 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo