Nissan’dan yeni elektrikli otomobil sinyalleri

Ototeknikveri     27 Aralık 2018 10:50

Geçen yıl Tokyo’da tanıtılan Nissan IMx konseptinin bir kaç yıl içinde üretime girebileceği hatta yeni nesil Qashqai’nin ön izlemesi olduğu gibi pek çok söylenti çıkmıştı. Kısa süre önce Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) “IMS” ve “IMQ” isimlerini tescil ettiren Nissan’ın niyetlerinin bunun da ötesinde olduğu düşünülüyor.

Nissan’dan yeni elektrikli otomobil sinyalleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan “IM” ifadesini “Intelligent Mobility” yani “Akıllı Mobilite” sözcüklerinin kısa hali olarak kullanıyor. “S” ve “Q” harflerinin buna neden eklendiği şimdilik bilinmiyor. Nissan’ın Ocak ayında Detroit’de tanıtacağı yeni elektrikli konseptiyle birlikte daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

 

Bu arada 2017 Nissan IMx’e bir kez daha bakalım. Sıfır emisyonlu crossover birisi ön diğeri arka aksta olmak üzere iki elektrikli motorla geliyor. Motorların toplam güç çıkışı 435 PS (429 hp / 320 kW), tork değeri ise 700 Nm. Yüksek kapasiteli pil sayesinde elektrikli sürüş mesafesi 600 km’nin üzerinde.

Nissan IMx etkileyici elektrikli sürüş sisteminin yanı sıra ProPilot’un güncellenmiş versiyonuyla geliyor. Otomobil gerekli durumlarda sürücü müdahalesi olmadan gidebiliyor. Bu durumlarda direksiyon konsolun içine alınarak gizleniyor ve koltuklar daha konforlu bir pozisyona getiriliyor.

 

 

Son Güncelleme : 28 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo