Tesla şarj istasyonları Türkiye'ye geliyor

Ototeknikveri     28 Aralık 2018 08:07

Tesla’nın Supercharger ağı bir kaç yıl içinde tüm Avrupa’yı kaplayacak. Norveç’ten Türkiye’ye uzanacak hızlı elektrikli otomobil şarj istasyonları için Türkiye’de daha çok ülkenin Batı kesimini kapsayan 9 nokta seçildi.

Tesla şarj istasyonları Türkiye'ye geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla CEO’su Elon Musk “Supercharger ağı gelecek yıl Avrupa’nın tamamını kapsayacak.” dedi. Musk, toplam kaç şarj istasyonu açılacağını belirtmedi ancak ağın İrlanda’dan Kiev’e, Norveç’ten Türkiye’ye uzanacağını söyledi. Şu anda firmanın hızlı şarj istasyonları daha çok Batı Avrupa’da ve Avusturya’yı geçtikten sonra azalmaya başlıyor.

 

Ukrayna ve Türkiye Avrupa’da hiç Supercharger istasyonu bulunmayan ülkeler arasındaydı. Tesla yakında haritadan bakıldığında Eskişehir çevresinde bir halka oluşturacak şekilde, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da toplam 9 supercharger istasyonu açmayı planlıyor.

İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya, Polonya, Danimarka ve Hollanda gibi ülkelerde de ilave istasyonlar açılacak. Şimdilik plana dahil olmayan ülkeler sadece Beyaz Rusya ve Moldova.

 

Elon Musk Avrupa’dan sonra 2020’den itibaren Afrika’da da bir Supercharger ağı oluşturmaya başlayacaklarını belirtti.

Son Güncelleme : 28 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo