2020 Aston Martin DBX: Görünüm, Motorlar Ve Tüm Detaylar

Ototeknikveri     30 Aralık 2018 05:02

2009 Cenevre Motor Show’da Aston Martin Lagonda adıyla dört çekişli bir konsept otomobil tanıtmıştı. Bu konsept iri yarı bir crossover otomobildi. Hiçbir zaman üretime geçmese de, Lagonda Aston Martin’de iz bıraktı.

2020 Aston Martin DBX: Görünüm, Motorlar Ve Tüm Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bugüne geldiğimizde, firma ilk crossover modeli DBX’i tamamlamak üzere. Aston Martin, üretim modelinde kullanmak üzere Varekai adını da tescil ettirdi. Bu modelin Lagonda konseptinden ne kadar ilham aldığına birlikte bakalım.

 

Heybetli ve etkileyici

Yeni modelin görünümü Aston Martin fanatiklerini ikiye ayırabilir. Porsche de aynı sorunu Cayenne’i ilk piyasaya sunduğunda yaşamıştı. Şimdiyse Cayenne firmasına çok iyi para getiriyor.

 

Otomobilin ön kısım stili Aston’un yeni Vantage modelinde de bulunan özgün radyatör ızgarası ile dikkat çekiyor. İnce farlar, iri çamurluklar ve çıkıntılı kaput agresif görünümü tamamlıyor.

 

Yandan baktığımızda derin oyuntulu kapı panelleri ve omuz çizgisizi fark ediyoruz. Camlı kısımlar kardeş modellere kıyasla daha şık ve havadar görünüyor. Kaslı arka kemerler, şık LED arka lambalar ve ikili egzoz çıkışları arka kısımdaki özellikler arasında.

 

AMG garantili çekiş gücü

Modelin ilk etapta AMG kaynaklı çift turbo 4.0 litre V8 motorla gelmesi bekleniyor. Bu motor Vantage ve DB11’de de bulunuyor. Bu motor 503 hp güç çıkışı ve 685 Nm tork değeri ile geliyor ve sekiz vitesli ZF otomatik şanzımanla çalışıyor. Daha sonra Aston’un çift turbo V-12 motoru da sunulacak.

 

Giriş seviyesi versiyonlar 48 volt yarı hibrit sistemle birlikte Mercedes-Benz’in altı silindirli motorlarını kullanabilir. Tam elektrikli bir model de yeni elektrikli sürüş sistemiyle birlikte sunulabilir.

 

Otomobilde arkaya eğilimli dört çekişli sürüş sistemi kullanılacak. Havalı süspansiyon ve aktif yuvarlanma önleyici sistemle, DBX çok farklı zemin koşullarında sıkıntısız performans sağlayacak.

 

Otomobilin hangi platformu kullanacağına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Bazı kaynaklar Mercedes kaynaklı bir platformdan bahsederken, bazıları da alüminyum ağırlıklı yeni bir mimari kullanılacağını iddia ediyor.

 

Rakipler ve takvim

Yeni DBX lüks SUV piyasasına girdiğinde Maserati Levante, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga, Ferrari Purosange, Alfa Romeo Stelvio, Jaguar F-Pace ve Lamborghini Urus gibi rakiplerle karşılaşacak.

 

Yeni model 2019’da tanıtılacak ve Avrupa’da aynı yıl satışa çıkacak. DBX 2020’nin başından itibaren Kuzey Amerika’ya da gidecek.

 

Son Güncelleme : 30 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo