Hyundai Nexo FCV: Toyota Mirai’den daha iyi ama altyapı yetersiz

Ototeknikveri     30 Aralık 2018 07:00

Otomobil üreticileri geleceğin elektrikli otomobillerde olduğunda hemfikir ancak bazıları kapılarını başka seçeneklere de açık tutuyor ve elektriklilerin yanı sıra hidrojen yakıt hücreli otomobiller de geliştiriyor.

Hyundai Nexo FCV: Toyota Mirai’den daha iyi ama altyapı yetersiz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai de bu firmalardan birisi. Koreli otomobil üreticisi hem elektrikli Kona’yı hem de yakıt hücreli Nexo modelini geliştirdi. Nexo 595 km menzil sunuyor ve yakıt dolumu 5 dakikadan az sürüyor. Eğer hidrojen dolum istasyonları şarj istasyonları kadar yaygınlaşırsa, bu uzun menzil ve kısa dolum süresi elektrikli otomobillere karşı büyük bir avantaj olacak. Bugün en hızlı elektrikli otomobil şarj istasyonu bile bir otomobilin pilinin %80’ini 30 dakikada doldurabiliyor.

 

Vlogger’lar Mr. Mobile (Michael Fisher) ve Joshua Vergara, hidrojenli model ile Kaliforniya’dan başlayan 1450 kilometrelik bir test sürüşü yaptılar. San Diego ve Sacramento arasındaki yolculuk beş gün sürdü.

 

Hidrojen dolum istasyonları Kaliforniya’da dengeli bir şekilde yayılmadığı için yolculuk biraz fazla uzun sürdü. Eyalette çoğu yüksek nüfuslu alanlarda konumlanmış 36 hidrojen dolum istasyonu bulunuyor. Bu nedenle sürücüler istasyonlara ulaşabilmek için bazen rotalarını uzattılar.

Henüz altyapının yetersiz olmasının yanı sıra hidrojen hala pahalı bir yakıt. Nexo’nun deposunu doldurmak ortalama 80 dolar (421,80 TL) tutuyor. Nexo yaklaşık 60.000 dolar fiyatla satılıyor. Bunları göz önüne aldığımızda otomobile sahip olmanın da, kullanmanın da ucuz olmadığı görülüyor.

 

Bunun ötesinde, vlogger’lar Nexo’yu bugüne kadar kullandıkları en iyi hidrojen yakıt hücreli otomobil olarak değerlendirdiler ve Toyota Mirai’den daha iyi buldular. Nexo konforlu, geniş, elektrikli bir otomobil kadar sessiz çalışıyor ve pek çok çekici özelliği var. Tek eksiği henüz altyapı yetersizliği nedeniyle kısıtlanıyor olması.

Son Güncelleme : 30 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo