Freightliner’ın eM2 elektrikli kamyonu Amerika yollarında

Ototeknikveri     30 Aralık 2018 11:33

Freightliner’ın elektrikli kamyonu yakında Amerika’da yollarda çok daha sık görülecek. Daimler’in sahibi olduğu firma, ilk eM2 kamyonları teslim etmeye başladı.

Freightliner’ın eM2 elektrikli kamyonu Amerika yollarında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni eM2 Freightliner’ın ilk elektrikli orta tonajlı kamyonu. Aracın ilk 30 örneği Los Angeles’taki Penske Truck Leasing Corporation’a teslim edildi.

 

Daimler Trucks, tüm segmentlerden elektrikli kamyonları müşterilerle işbirliği içinde test eden ilk üretici olduğunu belirtiyor. Penske elektrikli kamyonları Kaliforniya ve Kuzeybatı Pasifik bölgesindeki dağıtım işlerinde kullanacak. Gelecek yıl firmaya 20 elektrikli kamyon daha teslim edilecek. Bunların 10’u orta tonajlı eM2, diğer 10’u ise ağır tonajlı eCascadia olacak.

 

Son teslimatla Daimler Trucks ağır ve orta tonajlı kamyonlarının günlük operasyondaki performansını test etme şansı bulacak. Freightliner eM2 ve eCascadia kamyonların seri üretimine 2021’de başlamayı planlıyor.

Yeni eM2 orta tonajlı kamyon sınıfına giriyor (6 – 12 ton). Yerel çaplı dağıtım ve teslimat servisleri için tasarlanan araç, 370 km menzilli. 325 kWh kapasiteli pil 60 dakikada %80 doluyor ve bu seviyede şarj ile 300 km menzil sağlıyor. Elektrikli motorun güç çıkışıysa 480 hp.

 

Daimler yönetim kurulu üyesi Martin Daum, yeni elektrikli kamyon eM2 ile ilgili açıklamasında “Elektrikli kamyonlarla tıpkı geleneksel kamyonlarda da olduğumuz gibi sektörde öncü olmak istiyoruz. Freightliner eM2 kamyonlarımızın Penske Truck Leasing Corporation’a teslimatıyla artık tüm segmentlerden elektrikli kamyonlarımızı günlük operasyonlarda müşterilerimizle test edebiliyor olacağız.” dedi.

Son Güncelleme : 31 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo