İtalya’da benzinli ve dizel araçlara ilave vergi, elektrikliye teşvik

Ototeknikveri     30 Aralık 2018 11:33

İtalya parlamentosu, yeni düşük emisyonlu araçları satın alanlara 6000 euro’ya kadar teşvik verirken, büyük benzinli ve dizel araçlara ilave vergi getirdi. Parlamento otomotiv sektörünün itirazlarına rağmen geri adım atmadı.

İtalya’da benzinli ve dizel araçlara ilave vergi, elektrikliye teşvik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalya’nın 2019 bütçesi içerisinde onaylanan yeni düzenleme, otomobil üreticilerinin tepkisiyle karşılaştı. Sendikalar ve sektörel örgütler getirilen ilave verginin sadece üreticileri değil tüm tedarik zincirini olumsuz etkileyebileceği ve işten çıkarmalar olabileceği konusunda uyardı.

 

Küçük aile otomobilleri yeni düzenlemeden etkilenmezken, SUV’ler gibi daha büyük ve daha yüksek motor gücüne sahip dizel ve benzinli otomobillere ilave vergi getirildi. Bu tip araçlar daha yüksek CO2 emisyonuna sahip ve daha fazla yakıt tüketiyor.

 

CO2 emisyonu 161 – 175 gram/km arasında olan dizel araçlardan 1100 euro vergi alınacak. 176 – 200 g/km CO2 emisyonu için 1600 euro, 201 – 250 g/km için 2000 euro alınacak.

 

Elektrikli ve hibrit araçlar için verilen teşviklerse 50.000 euro altındaki modellerde geçerli olacak ve hibrit araçların CO2 emisyonlarına göre değişecek. Yeni düzenleme 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak.

 

Elektrikli, hibrit ve metan gazlı araçlar şu anda İtalya’da otomobil satışlarının %7’sini oluşturuyor.

Son Güncelleme : 31 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo