Otomotiv sektörünün kirli sırrı: Kobalt

Ototeknikveri     01 Ocak 2019 06:12

Cep telefonları gibi pek çok elektronik cihazda ve elektrikli otomobil pillerinde kullanılan kobaltın %60’ı Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden geliyor. Otomotiv sektörü için bu kadar önemli bu ham maddenin çıkarılmasında çalışan işçilerin durumuysa çok kötü.

Otomotiv sektörünün kirli sırrı: Kobalt
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kobalt neredeyse tüm elektrikli ve hibrit otomobillerde kullanılan lityum iyon piller için hayati önemde bir bileşen. Henüz kobaltın aynı seviyede verimli bir alternatifi yok. Cep telefonları ve dizüstü bilgisayar pillerinde de aynı madde kullanılıyor ancak otomobillerde gereken miktar çok daha fazla. Tek elektrikli otomobil pili için 6 – 12 kg arasında kobalt kullanılıyor.

 

Elektrikli otomobiller ve pillerin popülaritesi artartken, 2030 itibariyle yılda 120.000 ton kobalt ihtiyacı olacağı ön görülüyor. Ham maddenin fiyatı 2013’te ton başına yaklaşık 21.000 dolardan (114.000 TL), bugün 56.000 dolara (296.000 TL) çıktı.

 

Dünyada kullanılan kobaltın %60’ı Kongo Demokratik Cumhuriyeti’den geliyor. Dünyada ekonomik ve siyasi durumun en istikrarsız olduğu ülkelerden Kongo’da, bu kobaltın yaklaşık %40’ı tamamen el ile kazı yapılan ilkel madenlerden geliyor. Buralarda hiç bir hakkı olmayan, sağlıksız ve riskli koşullarda çalışan işçilerin büyük kısmı da çocuk. Ayrıca buralardan elde edilen gelirle bazı silahlı terör gruplarının finanse edildiği biliniyor.

 

Tehlikeli ve zorlu koşullara rağmen, dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olan Kongo’da bu madenlerde yaklaşık 200.000 kişinin çalıştığı belirtiliyor.

 

Bazı otomobil üreticileri ülkede hangi madenlerden kobalt temin ettiklerine özen göstererek işçilerin daha iyi koşullarda çalıştırıldığı madenleri tercih ederken, bazı firmalar kobalt ham maddesini Kongo dışında farklı ülkelerden alıyor. Bazı firmalar ise elektrikli otomobil pilleri için aldıkları kobaltın ne koşullarda çıkarıldığıyla ilgilenmiyor. Kia ve Tesla yakın zamanda 8:1:1 (%80 nikel, %10 kobalt, %10 manganez) pil hücrelerine geçiş yaptı ve yeni nesil otomobil pillerinde çok daha az miktarda kobalt kullanılacak. Tesla zaman içinde kobalt kullanımını tamamen bırakacağını iddia ediyor.

Son Güncelleme : 01 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo