Elektrikli Araçlara Pil Vergisi!

Ototeknikveri     01 Ocak 2019 11:06

Yeniden düzenlenen Çevre Kanunu'yla birlikte elektrikli otomobillere ek vergi getirildi.

Elektrikli Araçlara Pil Vergisi!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde marketlerde naylon poşetlerin ücretli yapılması nedeniyle dikkatler değiştirilen Çevre Yasası’na yöneimişti. Aslında bu yasada çok önemli bir detay daha vardı. Yapılan değişiklikler, elektrikli araçlara da ek vergi getiriyor.

 

Yapılan değişikliklerle birlikte, lityum içeren otomobil pillerinden kilo başına 15 TL vergi alınacak. Bu kanunda “otomobil” yerine “araç” kelimesinin kullanılması, elektrikli motosiklet gibi farklı araçları da kapsayacağı anlamına geliyor.

 

Kanunda kafa karıştıran kısım ise hibrit araçlar. Bu araçlarda lityum içerikli pil bulunuyor fakat bunlar dışarıdan şarj edilemiyor. Hibrit araçlardan standart petrol yakıtlı otomobillerden alınan vergiler zaten alınırken, üstüne bir de lityum pil vergisinden etkilenip etkilenmeyecekleri belirsiz.

 

ABD ve Avrupa’da ise elektrikli otomobillere geçişin hızlanması için teşvikler uygulanıyor. Bu tür araçların satışında, tüketicilerin teşvik edilmesi için yüklü oranlarda vergi indirimi yapılıyor. Ayrıca bu tür araçlar çeşitli çevre kirliliği vergilerinden de muaf tutuluyor.

Son Güncelleme : 01 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir69183 eller gider mersine biz gideriz tersine. elektrikli araçlar teşvik edilip petrolün oluşturduğu cari acık azaltılacağı yerde, daha nerden vergi alırız derdine düşüyor maliyeciler. maliye bakanlığına çevre ve teknolojiden anlayan insanlar da atanmalı

    03 01 2019 10:09 Yanıtla Beğen (2) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo