Güçlü ve zayıf yanlarıyla yeni Seat Ibiza

Ototeknikveri     01 Ocak 2019 11:12

Yeni Seat Ibiza Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformunu kullanan ilk modeldi. Model, aynı platformu kullanan Volkswagen Polo’dan bir kaç ay önce piyasaya çıktı.

Güçlü ve zayıf yanlarıyla yeni Seat Ibiza
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CarWow yeni model için yaptığı değerlendirmede, otomobilin ses yalıtımı, biniş deneyimi, içeride kullanılan ucuz plastikler gibi bazı zayıf noktalarına değildi ve Alman kuzeniyle kıyasladı.

 

En üst donanım seviyesi seçilmediğinde manuel arka pencereler geliyor ve ön koltuklar arasında kol koyma kısmı bulunmuyor. Muhafazakar görünümlü kabine ve ön koltukların pek ergonomik olmamasına karşın, yeni Ibiza için yine de iyi bir otomobil diyebiliriz.

 

Otomobil bu segmentteki bir model için oldukça iyi arka bacak mesafesi ve baş mesafesine sahip. Ayrıca bagaj kapasitesi ve depolama alanları da çok tatmin edici. FR donanım seviyesindeki multimedya sistemi oldukça kolay kullanım sunuyor uydu navigasyon sistemiyle geliyor.

 

Şaşırtıcı şekilde, Ibiza’nın aslında Volkswagen Polo’nun pek parlak olmadığı bir hususta yıldızı parlıyor: sürüş deneyimi. Ibiza sportif süspansiyonu ile biraz daha sert bir yolculuk yaşatsa da Alman kuzeninden çok daha iyi viraj alıyor. Bu alanda başarılı bir başka modelin Ford Fiesta olduğunu da belirtelim.

 

Ibiza uygun fiyatlı bir model olması için tasarlanmış ve bu pek çok alanda hissedilebiliyor. Modelin güçlü yanlarını da hesaba kattığımızda, bazı alıcılar için rakiplerine tercih edilecek bir otomobil olabilir.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo