Volkswagen elektrikli otomobiller için “Power Bank” üretecek

Ototeknikveri     01 Ocak 2019 11:13

Volkswagen “power bank” fikrini elektrikli otomobillere uyarladı. Önümüzdeki bir kaç yılda ID elektrikli otomobil ailesini çıkartacak firma için bu önemli bir adım.

Volkswagen elektrikli otomobiller için “Power Bank” üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen firmanın kendi bünyesinde geliştirilen “mobil şarj istasyonu” 360 kWh kapasiteye sahip ve bir çalıştırmada 15 elektrikli otomobil şarj edilebiliyor. Ayrıca dört otomobilin aynı anda (ikisi AC, ikisi DC bağlantıyla) şarj edilebilmesi mümkün. Şarj istasyonunun enerjisi bittiğinde, önceden doldurulmuş bir başkası ile değiştiriliyor.

 

Mobil şarj istasyonu hem otomobiller hem de elektrikli bisikletler için kullanılabiliyor ve güç kaynağına doğrudan bağlanabiliyor. Bu sayede 30 kW alternatif akımla şarj edilebiliyor.

 

Şarj istasyonunun rüzgar ya da güneş enerjisiyle doldurulması, bu şekilde depolanan enerjinin elektrikli otomobillere aktarılması da mümkün.

 

Volkswagen ilk mobil hızlı şarj istasyonlarını 2019’un ilk yarısı içinde tanıtacak. Mobil istasyonlardan ilki firmanın merkezinin bulunduğu Almanya’nın Wolfsburg kentinde olacak. Bir yıl sonra şarj istasyonları diğer şehirlere de yayılacak ve lokasyonları mobil uygulamalarda belirtilecek.

 

Sistemin seri üretimi 2020’de başlayacak.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo