Eski Uber sürücüsü otonom prototiplerin testinde beyin sarsıntısı geçirmiş

Ototeknikveri     01 Ocak 2019 11:32

Uber’in otonom araç programında çalışan eski bir güvenlik sürücüsü, firmanın prototiplerinden birinde görev başındayken aracın sürekli fren yapması ve yalpalaması nedeniyle hafif bir beyin sarsıntısı geçirdiğini açıkladı.

Eski Uber sürücüsü otonom prototiplerin testinde beyin sarsıntısı geçirmiş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Business Insider’a verdiği röportajda, sürücü Ryan Kelley Uber’deki olumsuz çalışma koşullarını açığa çıkardı. Uber’in otonom sürüş programı geçen yılki ölümlü bir kazanın ardından durdurulmuştu.

 

Kelley’e göre, Aralık 2017’de bir gün sürücü Uber prototipinde aracın aşırı agresif şekilde sürekli fren yapmasına maruz kaldı. Kelley, bu frenler nedeniyle aralıksız şekilde kafasının koltuğa çarptığını, görüşünün bulandığını, midesinin bulandığını ve saatler boyunca sürekli hafif bir trafik kazası geçiriyor gibi hissettiğini açıkladı.

 

Kelley ve diğer sürücüler, yöneticilerine yaşadıkları olaylardan ve baş ağrılarından bahsettiler ancak güvenlikten sorumlu yönetici Rob Shoup sürücülerin şikayetlerini göz ardı etti. Shoup, sorunu çözmek için bir şey yapmadığı gibi, sürücüleri yalan söylemekle itham etti.

 

Söz konusu fren hatasının yaşandığı gün hastaneye giden sürücü Kelley’e, trafik kazalarında görülen tipte, hafif beyin sarsıntısı teşhisi konuldu.

 

Kelley röportajda ayrıca Uber’in sürücülerin tuvalet molalarını yasakladığını söyledi. Firma buna gerekçe olarak, bir test otomobilini durdurduktan sonra yeniden başlatmanın ve sorunlarını gidermenin bir saati bulduğunu iddia ediyor.

 

Kelley geçen yıl 26 Ocak’ta testler sırasında trafikte bir dur işaretini dikkate almadığı gerekçesiyle işinden kovulmuş. Sürücü bu gerekçenin uydurma olduğunu iddia ediyor ve firmayla ilgili gerçekleri ifşa ettiği için kovulduğunu düşündüğünü belirtiyor.

Son Güncelleme : 01 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo