Hyundai Cradle: Enkazın üzerinden yürüyebilen bir kurtarma aracı

Ototeknikveri     03 Ocak 2019 11:00

Hyundai gelecek hafta Star Wars’taki AT-AT Walker’a benzeyen Cradle konseptini tanıtacak.

Hyundai Cradle: Enkazın üzerinden yürüyebilen bir kurtarma aracı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Las Vegas’ta CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) tanıtılacak konsept “yürüyen otomobil” diye tanımlanıyor. Aracın robotik kolları ve bu kollara monte edilmiş tekerlekleri bulunuyor. Bu sayede araç en zorlu arazilerde bile sürülebiliyor, yürüyebiliyor hatta tırmanabiliyor.

 

Hyundai Cradle’ın tamamen yeni bir araç konsepti olduğunu ve robot teknolojisiyle elektrikli taşıt teknolojisini birleştirdiğini belirtti. Konseptin daha önce hiç bir otomobilin giremediği yerlere girebileceğine dikkat çekiliyor.

 

Firma diğer detayları şimdilik açıklamıyor ancak yayınlanan teaser resim konseptin bir kurtarma aracı olarak tasarlandığını ve deprem gibi afetlerde kullanılabileceğini gösteriyor. Bu tip doğal afetlerde genellikle yollar kullanılamayacak kadar bozuluyor ancak Cradle enkazın ve bozuk zeminin üzerinden yürüyebiliyor.

 

Resimde aracın bacaklarının geri çekilebilir olduğu da görülüyor. Bu da Cradle’ın yürüyen bir devden geleneksel bir araca dönüşebildiği anlamına geliyor. Araçta sıra dışı tasarım, özgün bir kabin ve dev kapılar da dikkat çekiyor.

 

Hyundai 7 Ocak’ta tanıtılacak Cradle’ı “taşıt algısını değiştirecek dört bacaklı bir konsept” olarak tarif ediyor.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo