Yeni Hyundai Sonata ve Genesis SUV bu yıl çıkıyor

Ototeknikveri     03 Ocak 2019 11:43

Genesis GV80 konseptini 2017 New York Auto Show’da tanıtmıştı. Üretim modelinin ise bu yıl karşımıza çıkması bekleniyor.

Yeni Hyundai Sonata ve Genesis SUV bu yıl çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters’e göre, Hyundai Motor Group “varisi” Euisun Chung yılbaşı günü işçilere yaptığı konuşmada Hyundai, Kia ve Genesis’in bu yıl 13 yeni ve güncellenmiş model çıkartacağını açıkladı. Bunlar arasında “lüks Genesis SUV” ve yeni Hyundai Sonata da var.

 

Yeni modellerin yanı sıra, Chung firmasının 2021 itibariyle Güney Kore’de bir otonom taksi pilot programı başlatacağını da açıkladı. Bu hizmetle ilgili detaylar henüz sınırlı ancak firmanın bu alandaki lider kuruluşlarla ortaklık kurmayı planladığı düşünülüyor.

 

Genesis GV80’e dönecek olursak, konseptte büyük ön panjur ve onu çevreleyen iki çift far dikkat çekiyor. Aynı stil yeni nesil G80’nin prototiplerinde görülüyor.

Kabine ilerlediğimizde konseptin dijital kontrol paneli ve kavisli 22 inç “infinity” ekranı görüyoruz. Ekran sürücü ve yolcu için ayrı bölümler içeriyor. Diğer dikkat çeken özellikler arasında yarı anilin deri koltuklar, dişbudak ahşap ve cilalı metal yüzeyler bulunuyor.

 

Crossover model ile ilgili bir süredir yeni haberler gelmiyordu ancak daha önce modelin yeni G80 ile aynı platformu kullanacağını öğrenmiştik. Crossover aynı zamanda bir dizi farklı motor seçeneğiyle çıkacak. Bunlar arasında çift turbo 3.3 litre V6 365 hp (272 kW / 370 PS) ve 5.0 litre V8 420 hp (313 kW / 425 PS) seçenekleri bulunabilir.

Sonata’yla ilgili daha az bilgi var. Otomobilin bir prototipi geçen yaz Nurburgring’de görülmüştü. Bu prototipte Le Fil Rouge konseptinden bazı öğeler vardı ve önceki nesilden daha şık görünüyordu.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo