Toyota ve Lexus otomatik sürüş modu geliştiriyor

Ototeknikveri     04 Ocak 2019 09:55

Toyota Araştırma Enstitüsü, Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) Lexus LS’i temel alan yeni otomatik sürüş test konseptini tanıtacak.

Toyota ve Lexus otomatik sürüş modu geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

P4 adı verilen prototip, otonom sürüş özelliğine sahip yüksek teknolojili bir araç. Yeni P4, Guardian ve Chauffeur adlı iki farklı otomatik sürüş sisteminin geliştirilmesinde kullanılmak için tasarlanmış.

 

Guardian daha sade bir sistem ve “direksiyon başında insanın yerini almak için değil, insan performansını geliştirmek için” hazırlanıyor. Toyota detayları vermedi ancak bu sistemin yarı otonom bir sürüş modu olacağı, bir dizi sürüş yardımı özellikleri içereceği düşünülüyor.

 

Chauffeur modu daha gelişmiş ve araca tam otonomi kazandırıyor. Bu sistemle insanın yerini tamamen dijital bir sürücü alıyor. Toyota sistemin her yerde kullanılabileceği gibi, ilk etapta sınırları belirlenmiş bir alan içinde de devreye alınabileceğini belirtiyor.

 

Lexus LS, yeni nesil şasi ve direksiyon kontrol teknolojisi nedeniyle test aracının temelini oluşturmak üzere seçilmiş. Bu sayede otomatik sürüş esnasında daha kıvrak bir performans ve yumuşak manevralar elde edilmiş.

 

Daha önceki Platform 3.0 prototipinden edinilen deneyimlere göre hazırlanan P4 tanıdık bir LIDAR algılama sistemine sahip ve sekiz tarayıcı ile geliyor. Buna iki ilave kamera ve biri öne, diğeri arkaya dönük iki yeni görüntüleme sensörü eşlik ediyor. İlave kamera ve sensörlerin yanı sıra, P4 daha iyi yakın mesafe algısı sunan gelişmiş bir radar sistemine sahip.

 

Yeni prototip ayrıca önceki nesilden daha iyi bilgisayar işlem gücü sunuyor. Bu sayede sistem daha hızlı çalışıyor, hızlı tepki veriyor ve daha hızlı öğreniyor.

 

P4 prototipleri bahar aylarında üretime girecek ve Toyota Guardian sürüş sistemiyle ilgili 7 Ocak’ta daha fazla bilgi açıklayacak.

Son Güncelleme : 05 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo